Intervjuer

Christer Sjöberg

Christer vill bli förskollärare

 – Det är utmanande men också väldigt inspirerande att arbeta med barn. Jag har svårt att tänka mig något annat yrke där man får så mycket tillbaka. Barnen visar sin uppskattning spontant och delar med sig av positiv energi varje dag, säger Christer Sjöberg som går sista året på Förskollärarprogrammet.

Johan, gymnasielärare

Johan pluggar till gymnasielärare

Johan är lärarstudent vid Stockholms universitet. Här får du höra Johan berätta vad det innebär att läsa till gymnasielärare.

Campus Frescati

"Det är mycket spännande som händer"

Juosra Al-Mansour har precis blivit klar ämneslärare. Här berättar hon om hur det är att vara lärarstudent vid Stockholms universitet.

Magnus vill bli behörig speciallärare

- Spännvidden i åldrar och erfarenheter gör att man får många olika perspektiv. Att jag som gymnasielärare också träffat de som arbetar mot förskolan och grundskolan har varit jättevärdefullt, säger Magnus Lundqvist.

Lee Cela studerar på Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång musik.

Lee vill bli grundskollärare

- Jag har arbetat med barn sen tidigare och kände att något fattades mig, nämligen teoretiska kunskaper kring pedagogik och jag ville bli en bättre pedagog, säger Lee Cela som studerar på Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, ingång musik. Jag kan tänka mig starta en musikverkstad eller jobba i en skola där jag får utrymme att tillsammans med eleverna skapa en verksamhet där vi skapar, leker, är oss själva, och förhoppningsvis får uppleva något annat utöver skolans lite mer strikta miljö.

Milica Stokic

Milica vill bli förskollärare

Direkt efter gymnasiet började jag jobba som vikarie inom förskolan och kände att jag hade bra egenskaper som person för att jobba med barn. Jag jobbade då samtidigt inom handels men jag insåg efter en tid att det inte var det jag ville arbeta med. Därefter valde jag att söka till Förskollärar-programmet på Stockholms universitet.

Yolanda

Yolanda vill bli språklärare

Fokusera på dina framtidsmål om studierna känns tuffa. Kärleken innebar en enkelbiljett till Stockholm för Yolanda Orhamn. Nu läser hon ämneslärarprogrammet med inriktning mot språk.

I sin linda, YouTube

Några filmer finns på den nyuppstartade YouTube kanalen för Lärarutbildningarna vid Stockholms universitet.

Stockholm University Play

Här kan du se Stockholms universitets egenproducerade direktsändningar, webbfilmer och filmreportage.