Bli lärare

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen
  4. Bli lärare
Utbildningskatalog2018

Lärarprogram och kurser

Lärarutbildningarna är en av Stockholms universitets största utbildningar. Vi erbjuder alla lärarprogram. Programmen och kurserna engagerar flera ämnen och institutioner. Det gör att man som lärarstudent får en unik bredd i sin kunskap. Redan till våren kan du som vill bli lärare söka några av våra lärarprogram. Vi ger självklart även kurser under våren till dig som redan är lärare och vill kompetensutveckla dig. Du kan även söka direkt efter kurser och program på webben. 

Glad kille

Det finaste!

Nu lanseras en ny lärarutbildningsguide på Studera.nu. Syftet med den nya lärarutbildningsguiden är att öka kännedomen om vilka vägar som leder till läraryrken samt underlätta för sökande att hitta relevant information. I guiden kan man även testa sig i lärarkompassen, och få förslag på lämpliga utbildningsvägar.

Äpplen

Den utbildningsvetenskapliga kärnan, UVK

Gemensamt för lärarprogrammen - den utbildningsvetenskapliga kärnan. Innehållet i den utbildningsvetenskapliga kärnan delas in i tre delar: Skolan i samhället, Eleven i skolan och Undervisning och utveckling på totalt 60 hp.

When you are lärare

Att vara lärare kan vara kreativt, omväxlande, meningsfullt, fantastiskt och utmanande. Stockholms stad vill visa det genom drama och humor i film och fördjupande samtal i poddar. Titta på webbserien, lyssna på poddarna och ta del av informationen om hur det är att jobba som lärare. Dela och delta!