Bli lärare

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Lärarutbildningsportalen
  4. Bli lärare
Utbildningskatalog2018

Lärarprogram och kurser

Lärarutbildningarna är en av Stockholms universitets största utbildningar. Vi erbjuder alla lärarprogram. Du kan läsa om lärarprogrammen i broschyren Lärarutbildningarna vid Stockholms universitet. Stockholms universitets utbildningskatalog finns på webben och du kan beställa en katalog hem till dig. Du kan även söka direkt efter kurser och program på webben. 

Äpplen

Den utbildningsvetenskapliga kärnan, UVK

Gemensamt för lärarprogrammen - den utbildningsvetenskapliga kärnan. Innehållet i den utbildningsvetenskapliga kärnan delas in i tre delar: Skolan i samhället, Eleven i skolan och Undervisning och utveckling på totalt 60 hp.

För det vidare

Har du någon gång tänkt på vilka fördelar man får som lärare? När du är färdigutbildad har du en bred och gedigen utbildning i ryggen, med stora chanser till jobb. Du får dessutom chansen att jobba med ditt intresse och blir inspiratör för en ny generation människor. För det vidare på YouTube.

When you are lärare

Att vara lärare kan vara kreativt, omväxlande, meningsfullt, fantastiskt och utmanande. Stockholms stad vill visa det genom drama och humor i film och fördjupande samtal i poddar. Titta på webbserien, lyssna på poddarna och ta del av informationen om hur det är att jobba som lärare. Dela och delta!