Aktuellt från Snabbspåret

Snabbspåret uppstart HT16

Snabbspåret för lärare i media

Här finner du en samling av de artiklar som skrivits om Snabbspåret

Bild 3 Snabbspåret

Avslutning för ytterligare en kull deltagare i Snabbspåret

Ett sextiotal deltagare inom Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare firade i februari att de genomfört utbildningen vid Stockholms universitet.

Maher

"Inget slår känslan när en elev förstått det jag förklarar"

Snabbspåret hjälpte Maher Arshinak från Syrien att utveckla det svenska språket och gav kunskaper om den svenska skolan. Idag arbetar han som Lärarvikarie.

Bazaren, foto: Eva Dalin

ULV, VAL och Snabbspåret deltog på Bazaren

Flera av de kompletterande lärarutbildningarna vid Stockholms universitet deltog vid årets utbildningsmässa Bazaren.

Snabbspår förlängning

Förlängning av Snabbspår för lärare

Stockholms universitet har fått klartecken att förlänga överenskommelsen med Arbetsförmedlingen om Snabbspår för lärare i ytterligare två år.

Panelsamtal jobbtorg 2, foto: Niklas Björling

Deltagare inom ULV och Snabbspåret mötte arbetsgivare på Jobbtorg

I början av april var det återigen dags för den tidigare succén Jobbtorg. Deltagare inom Utländska lärares vidareutbildning och Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare mötte representanter för arbetsmarknaden.

Snabbspåret avslutning februari 2017

Avslutning för ännu en grupp deltagare i Snabbspåret

Nyligen avslutade 60 deltagare sin utbildning inom Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare vid Stockholms universitet.

Jeanette Clayton, Foto: Mymsan Gallen Martinsson

Jeanette Clayton ser handledarrollen som ett berikande uppdrag

Jeanette Clayton är en erfaren VFU-handledare och arbetar som lärare i engelska och franska på Viktor Rydbergs gymnasium. Hon kom själv till Sverige från England i vuxen ålder, och har undervisat i över tjugo år. Nu handleder hon deltagare inom Snabbspåret för nyanlända lärare, som är ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Ylva Johansson, Foto: Vilhelm Stokstad

Rektor och ministrar på plats för att fira färdiga deltagare inom Snabbspåret

Det var med stor glädje som de första deltagarna i Snabbspåret för lärare firade att de avslutat utbildningen vid Stockholms universitet. På plats under avslutningsceremonin fanns förutom deltagarna också rektor och två inbjudna ministrar.

Snabbspåret nationellt möte bild 4

Nationellt möte med Snabbspåret

I oktober träffades representanter från de sex olika lärosäten som ansvarar för Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare.

Ulla Hamilton, Snabbspåret SU 3

Friskolornas riksförbund besökte snabbspåret

Ulla Hamilton, VD för Friskolornas riksförbund, besökte Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare vid Stockholms universitet.

Rana Zino

Drömmen om en väg in i svensk skola möjlig genom Snabbspåret

Tillsammans med flera vänner från sin forna hemstad i Syrien börjar Rana Zino som deltagare i Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare vid Stockholms universitet.

Uppstart Snabbspåret 05

Höstupptakt för Snabbspåret

Se bilderna från höstens första upptakt av Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare!