Aktuellt från ULV

Examenshögtid ULV 2019

Avslutningshögtid inom Utländska lärares vidareutbildning

En solig försommarkväll i juni firade drygt 50 lärare att de nu slutfört sina studier inom Utländska lärares vidareutbildning.

Infoträff

Informationsträff om ULV hölls på Stockholms universitet

Den 14 mars hölls en informationsträff om Utländska lärares vidareutbildning, ULV, på Stockholms universitet.

Rapport UKÄ

UKÄ lyfter fördelar med kompletterande utbildning i ny rapport

Av personer med utländsk högskoleutbildning som fullföljt en kompletterande lärarutbildning var 70 procent etablerade på arbetsmarknaden inom ett år.

Nilufer ULV 1

Nilufer blir behörig lärare genom Utländska lärares vidareutbildning

Nilufer kom till Sverige från Kina för 8 år sedan och kan jämföra hur universitetsstudier i de båda länderna skiljer sig åt.

Jocelyn

Jocelyn Tech: ”Att vara förskollärare är ett äventyr varje dag”

Jocelyn läser mot en behörighet som förskollärare inom Utländska lärares vidareutbildning och har redan en anställning inom förskolan. Därför har hon haft möjlighet att göra Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, på sin arbetsplats.

Panelsamtal Järva

Interkulturell kompetens hos lärare lyftes under Järvaveckan

Det var ett näst intill fullsatt seminarietält när Utländska lärares vidareutbildning (ULV) och Stockholms universitet bjöd in till ett panelsamtal under Järvaveckan. Frågorna handlade om hur man på bästa sätt kan tillvarata utländska lärares kompetens i svensk skola och bland deltagarna fanns högskoleministern.

Rosor, examenshögtid ULV

Examensfirande för studenter inom ULV

Det senaste läsåret har drygt hundra studenter blivit färdiga med sina kompletterande studier inom ULV vid Stockholms universitet. I slutet av maj firades studenterna med en examenshögtid.

Jocelyn Tesch. Foto: Maria Granath

Jocelyn Tech om studierna inom ULV: "Varför har jag inte gjort det här för längesedan?"

I en artikelserie följer vi Jocelyn Tech, student inom Utländska lärares vidareutbildning, och hennes väg mot svensk lärarlegitimation.

Bazaren, foto: Eva Dalin

ULV, VAL och Snabbspåret deltog på Bazaren

Flera av de kompletterande lärarutbildningarna vid Stockholms universitet deltog vid årets utbildningsmässa Bazaren.

Utländska lärares vidareutbildning

Konferens på temat Breddat deltagande vid Gävle Högskola

Det nationella nätverket Include anordnade i samarbete med Gävle Högskola en konferens på temat Tillträde – Tillgång – Tillgänglighet.

Bild ULV, Foto: Clement Morin

ULV deltog på nordisk konferens om utländska akademiker

Konferensen som var på uppdrag av Nordiska ministerrådet handlade om om kompletterande utbildning för utländska akademiker.

Folashade Williams, ULV

Tre korta frågor till Folashade Williams, student inom ULV

Folashade Williams har en utländsk gymnasielärarexamen. Kravet på läraregitimation och viljan att uppdatera kunskaper har lett till studier inom ULV.

Förskolesummit ballonger

ULV och VAL deltog vid Förskolesummit

Under två dagar i juni arrangerades Förskolesummit – en återkommande konferens med fokus på kvalitet och utveckling inom förskoleverksamhet.

Patricia Soares, Fotograf: Maria Granath

Patricia Soares deltog på Jobbtorg för att få kontakt med skolvärlden

Patricia Soares läser sista terminen inom Utländska lärares vidareutbildning (ULV) och är nöjd med Jobbtorg som nyligen arrangerades vid Stockholms universitet.

Panelsamtal jobbtorg 2, foto: Niklas Björling

Deltagare inom ULV och Snabbspåret mötte arbetsgivare på Jobbtorg

I början av april var det återigen dags för den tidigare succén Jobbtorg. Deltagare inom Utländska lärares vidareutbildning och Snabbspåret för nyanlända lärare och förskollärare mötte representanter för arbetsmarknaden.

Bild på student i inomhusmiljö

Förväntningarna stora inför höstens uppstart av ULV

Höstterminen 2016 är igång och fler än hundra personer har tackat Ja till att påbörja Utländska lärares vidareutbildning (ULV). Wei Jia kompletterar sin kinesiska lärarexamen för att bli behörig lärare i Sverige.

examenshögtid för ULV 2016

Nya utsikter för färdiga studenter inom Utländska lärares vidareutbildning

Nyligen firade studenter inom Utländska lärares vidareutbildning att de tar examen vid Stockholms universitet. De har skilda bakgrunder och har haft olika lång väg för att bli behöriga lärare genom den kompletterande utbildningen. Gemensam nämnare är att de med dubbla examen och ytterligare kulturella erfarenheter har mycket att bidra med i svensk skola.

Aina Bigestans - puff

Utmaningar och möjligheter för utländska lärare i den svenska skolan

Hur ser utmaningarna ut för lärare med utländsk examen som börjar jobba i svensk skola? Aina Bigestans vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk, Stockholms universitet, har forskat kring detta och den 11 februari 2015 medverkade hon i Sveriges Radios Nordegren & Epstein i P1.