Hej!

Terminen börjar sakta lida mot sitt slut, men det betyder inte att det är händelselöst på campus! Lärarrummet fortsätter till exempel som vanligt i tre tillfällen till. Inte heller universitetets arbete med lärarutbildningarna är vilande, det förs mycket diskussioner om hur lärarutbildningen kan utvecklas och förbättras: bland annat om hur den nya regeringens budget för högre utbildning ska användas, och om huruvida det är möjligt att erbjuda utlandsutbyte för VFU’n.

Om du har frågor eller vill tipsa om något kan du alltid kontakta mig. Din utbildning påverkar dig och därför är det viktigt att du är med och påverkar den.

Lycka till med studierna!

Mvh

Erik Blohmé

Studiebevakare för lärarutbildningarna

08 - 674 62 28

erik.blohme@sus.su.se

 

VAD HÄNDER PÅ CAMPUS?
Vampyrnovember på Gula villan: True Blood! 25 november 18.00 - 23.30 (Gula villan)
Vampyrmånaden på Gula villan avslutas med en kväll tillägnad True Blood: det blir quiz, drinkar och musik från serien! Inget inträde, ta dock med kontanter om du vill köpa något att dricka.
Arr. Humanistiska föreningen
 
Lärarrummet: psykologi för lärande! 27 november 12.00 - 13-00 (Gula villan)
Välkommen till Lärarrummet! Vi bjuder under terminen på intressanta föreläsningar, samtal och gratis lunch i Gula villan. Denna gång så ger gästföreläsarna Chen Yu Lam och John Kaneko, leg. psykologer och skolpsykologer, ger oss en inblick i hur psykologisk forskning kan användas för att utveckla vår pedagogik och få oss att förstå elever från nya vinklar än de vi är vana vid.
Arr. Stockholms universitets studentkår, Stockholms universitet, Humanistiska föreningen
 
Lunchträff för studerande med barn! 27 november 12.00 - 13.00 (Kårsalen, i studenthuset)
Är du student och har barn? Vill du träffa andra och diskutera vardagen som student med barnansvar? Under lunchträffen 27 november kommer även Christian Edling, jämlikhetssamordnaren på Studentavdelningen, att närvara.
Arr. Stockholms universitets studentkår
 

TIPS!

Sidan är en levande samlingsplats där alla kan bidra och ta del av aktuella händelser. Det vore toppen om vi kan hjälpas åt med marknadsföringen, så att fler hittar dit. Bjud in kursare och kompisar, så gör vi studietiden bättre tillsammans!
 
Här kan du köpa/sälja/byta/låna kurslitteratur tillsammans med andra lärarstudenter. Gruppen är som en digital basar, där vi kan tipsa och hjälpa varandra.
 
Skriv till studentombuden och ställ frågor om dina rättigheter som student!
Studentombuden på Stockholms universitets studentkår har en spalt i kårtidningen Gaudeamus dit du kan skicka in dina frågor om studenträttigheter! Mejla dina frågor till: studentombud@sus.su.se   
 
Ett blogginlägg med tips på hur lärarstudenter vid Stockholms universitet kan engagera sig under studietiden.
 
Gilla studentkåren på Facebook!
 
Följ studentkåren på Instagram!