Programupprop och kursintroduktion

Viktiga datum

Datum: måndag 26 augusti 2024

Tid: 09.00 – 15.00

Plats: Campus Albano, Stockholms universitet

Måndag 26 augusti välkomnar vi nya studenter på upprop på kandidatprogram, och kursintroduktion för grundkursen Matematik I.

Kursintroduktionen äger rum kl 10:15-11:15 i hörsal 1, hus 1 i Albano, och är främst riktad till de som ska läsa Matematik I på campus, inom eller utanför ett program. Om du ska läsa kursen på distans så ger vi också en digital kursintroduktion måndag 2 september.

 

Registrering på kurs

Du som läser Matematik I som fristående kurs eller inom annat program än Matematiska institutionens kandidatprogram måste registrera dig i Ladok senast måndag 26 augusti för att behålla din plats. (Kursintroduktionen är alltså inte ett obligatoriskt upprop om du bara läser kursen, men se nedan om kandidatprogram.)

 

Kandidatprogram, upprop och aktiviteter

Du som är antagen till ett av våra kandidatprogram vid Matematiska institutionen ska komma till ett upprop innan kursintroduktionen kl 9:15 för att bli registrerad på programmet. Uppropen äger också rum i Albano, detaljer om salar skickar vi ut per e-post i mitten av augusti. På eftermiddagen fortsätter programaktiviteterna kl 13:30-15:00 i samma sal som uppropet.

 

Hitta till oss

Kursintroduktionen äger rum i samma byggnad som Matematiska institutionens lokaler, i hus 1 i Albano, som ligger vid busshållplats Albano eller ca en kilometers promenad från tunnelbanestation Universitetet.

Hitta till Matematiska institutionen

 

Antagen med villkor?

Om du är antagen med villkor till kandidatprogram eller Matematik I, så behöver du uppfylla det villkoret senast vid terminsstart för att få börja dina studier. Om villkoret är att du läser Förberedande kurs i matematik under sommaren, så måste du klara kursen absolut senast på tentan 21 augusti. (Tänk på att du behöver vara godkänd på alla inlämningsuppgifterna innan du kan anmäla dig till tentan.)

Mer om villkor på math.su.se/nystudent

 

Inget reservupprop

Vare sig programuppropen eller kursintroduktionen är något reservupprop. Om du är reservplacerad på kursen eller något av programmen så hör vi av oss per e-post om vi kan erbjuda dig en plats.

 

Introduktionsföreläsningar

Vi rekommenderar att alla som ska läsa Matematik I kommer på båda våra introduktionsföreläsningar på förmiddagarna (9.00-11.30) onsdag 28/8 och fredag 30/8. Även dessa är i hörsal 1, hus 1 i Albano.

Schema för veckan innan terminsstart

(Schemat innehåller också en tenta på tisdagen, men oroa dig inte för den - det är en omtenta för vårens studenter och inget som du som börjar Matematik I i höst behöver bry dig om.)

 

Informationspass och introduktionskurs för studenter med funktionsnedsättning

Inför terminsstart anordnar Riktat pedagogiskt stöd ett digitalt informationspass den 27 augusti och en digital introduktionskurs den 28 augusti för dig som är ny student och har en funktionsnedsättning.

Läs mer om evenemangen här