Internt

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Internt
Askölaboratoriet

Sextio år av forskning om Östersjön

Här har studenter inom biologi vadat runt i vikarna på jakt efter alger, musslor och fisk. Och geologer har undersökt upphämtade prover av sedimentkärnor i labbet. Sedan 1961 har en strid ström av forskare, studenter, tjänstepersoner och beslutsfattare åkt ut till Askö.

Åsa Borin. Foto: Rickard Kilström

I väntans tider

Nu känns det som att det är många saker vi går och väntar på. Sommaren, men också möjligheten till vaccinering och en återgång till ett mer normalt liv. Något som vi också väntar på är införandet av en ny ekonomimodell och ett nytt ekonomisystem.

Personer som väntar på flygplats

Internationell rekrytering – så kan väntetiden minskas

Att få arbets- och uppehållstillstånd för utländska forskare och doktorander kan ta tid. Här är några tips för att underlätta processen.

Två universitetslärare på plats i hybridlärosal. Foto: Stockholms universitet

Gör en djupdykning i hybridundervisning

Läs din högskolepedagogiska kurs i hybridformat. I höst erbjuder Centrum för universitetslärarutbildning universitetets lärare att läsa baskursen UL1 på ett nytt sätt i nya hybridlärosalar i campus Albano.

Student nära datorskärm. Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Tio tips som gör din Zoom-undervisning mer tillgänglig

Att undervisa online har blivit ett vanligt inslag i en universitetslärares vardag och många studenter uppskattar den nya formen av digital undervisning. Men att undervisa online kan många gånger upplevas som en svår uppgift om man inte är van och det kan då vara lätt att glömma bort tillgängligheten. Här är konkreta tips som gör din Zoom-undervisning mer tillgänglig.

Studenthuset. Foto: Jorge Win

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Här finns den senaste informationen och universitetets ställningstaganden om det nya coronaviruset och pandemin. Informationen uppdateras löpande.