Internt

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Internt
Två universitetslärare på plats i hybridlärosal. Foto: Stockholms universitet

Gör en djupdykning i hybridundervisning

Läs din högskolepedagogiska kurs i hybridformat. I höst erbjuder Centrum för universitetslärarutbildning universitetets lärare att läsa baskursen UL1 på ett nytt sätt i nya hybridlärosalar i campus Albano.

Student nära datorskärm. Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Tio tips som gör din Zoom-undervisning mer tillgänglig

Att undervisa online har blivit ett vanligt inslag i en universitetslärares vardag och många studenter uppskattar den nya formen av digital undervisning. Men att undervisa online kan många gånger upplevas som en svår uppgift om man inte är van och det kan då vara lätt att glömma bort tillgängligheten. Här är konkreta tips som gör din Zoom-undervisning mer tillgänglig.

Clas Hättestrand porträttbild.

Akademisk frihet i teori och praktik

Den akademiska friheten har varit föremål för flitig offentlig debatt under våren, inte minst i samband med diskussionerna kring den forskningspolitiska propositionen.

Christina Schaffer

Hållbarhet viktigt inom utbildningen

Hållbarhetsperspektiv inom utbildningen är en central del i universitetets klimatfärdplan. Frågan diskuterades vid årets Hållbarhetsforum och nu fortsätter arbetet med att skapa forum för att utveckla sådana utbildningar.

Studenthuset. Foto: Jorge Win

Information till studenter och medarbetare om coronaviruset

Här finns den senaste informationen och universitetets ställningstaganden om det nya coronaviruset och pandemin. Informationen uppdateras löpande.