Personalmobilitet på Polytekniska Universitetet i Valencia, Spanien, 18-22 april 2016

Margrét Håkansson, Student counsellor, Dept. of Computer and Systems Sciences

Personalutbyte Valencia
 

 

"Veckan har gett mig ny energi och inspiration för fortsatt utveckling inom min tjänst som administratör på universitetet."

 

 

 

 

International staff training week på Polytekniska Universitetet i Valencia

Valencia är en härlig stad vid kusten i östra Spanien och landets tredje största. Staden som är känd för sin traditionella pealla och de karikatyriska fallas figurerna med tillhörande festival har en skön atmosfär och underbar kombination av stad och strand. Sanddynorna sträcker sig över den långa stranden och stadens storlek och platta yta gör att den lämpar sig utmärkt för cykling. Valencias historiska centrum bjuder bl.a. på en av Europas finaste marknader och en pampig katedral byggd i tre olika byggnadsstilar.   

Plaza de Virgen
Plaza de Virgen

1st ADM Valencia 18-22 april 2016

Polytekniska universitetet i Valencia (UPV) är ett relativt stort universitet med över 35000 studenter. ETSIAMN, Skolan för jordbruksteknik och miljö, är den skola på universitetet som har mest erfarenhet och framgång inom personalmobilitet och erbjuder flera Erasmus utbytesveckor varje år för internationella koordinatorer, administratörer och övrig universitetspersonal.

1st ADM Valencia 2016 var den första konferensen som de erbjöd för administratörer och hade fokus på jobbskuggning inom kommunikation, studieadministration, ekonomi, personalfrågor samt kvalitet och utvärdering. Utöver jobbskuggningen erbjöds kurser i spanska eller IT samt workshops i foto, mat- och kultur, fallas-making och drawing Valencia. Ursprungligen skulle de endast ta emot 30 deltagare men då intresset var så pass stort tog de till slut emot nästan 70 administratörer från hela Europa och även en från Aruba i Västindien. Hela veckan var mycket väl organiserad och all personal på internationella sekretariatet med Claudio Benavent i spetsen var extremt kompetent och alltid beredda att hjälpa. Jag kände mig väl omhändertagen under hela veckan.

 

Plaza de la Reina
Plaza de la Reina

Utöver själva programmet hade Claudio planerat flera aktiviteter utanför schemat, såsom paella lunch, guidat tur på campus och i gamla stan, besök till fallas muséet och tapas middag, spansk matlagningskurs samt farewell lunch med presentation av resultatet från de olika workshopen. Trots storleken på gruppen var det enkelt att lära känna de övriga deltagarna och flera nya lovande kontakter skapades. Veckan har gett mig ny energi och inspiration för fortsatt utveckling inom min tjänst som administratör på universitetet. Jag rekommenderar alla att inte gå miste om denna fantastiska möjlighet utan håll gärna ögonen öppna för att hitta ett utbyte som berikar just dig och ditt arbete.