- 08 mar Universitetslärarutbildning 1 Kursen stödjer din högskolepedagogiska kompetensutveckling genom att erbjuda en pedagogisk plattform för professionell dialog och reflektion kring universitetslärarrollens förutsättningar och möjligheter i relation till undervisning och lärande. Kursen vänder sig till alla lärare vid universitetet och förutsätter inte tidigare undervisningserfarenhet eller högskolepedagogisk utbildning.
- 09 mar Online workshop: Vetenskapligt skrivande och skrivblockeringar – Vad kan jag göra som handledare? En av de mest utmanande situationer du kan råka ut för som handledare är att doktorander fastnar när de ska skriva. I workshoppen får du som handleder på forskarnivå nya perspektiv och möjlighet att utifrån en case-övning pröva verktyg för handledning och återkoppling av doktoranders skrivande
- 09 mar Vill du vässa dina argument och För att-formuleringar? Universitetet arbetar med övergripande och sammanhållen extern kommunikation. I detta arbete används ett gemensamt kommunikationskoncept för att berätta om universitetets utbildning, forskning och samverkan och på så sätt stärka varumärket Stockholms universitet, både nationellt och internationellt.
- 09 mar Informationsmöte om etikprövning (via Zoom) Vid detta möte berättar vi om etikprövning av forskning. Vi pratar om vilken forskning som ska etikprövas, vems ansvaret för etikprövning är, hur processen går till, hur man kan göra om man missat att etikpröva, vad som gäller vid forskningssamarbeten, vad som kan vara bra att tänka på när ansökan skrivs, mm. Vi svarar också på frågor.
- 10 mar Utbildning i NyA-webben NyA-webben är ett webbgränssnitt av antagningssystemet NyA som används för antagning till högskoleutbildning i Sverige. På NyA-webben kan man som institutionsanvändare bland annat bedöma sökandes meriter samt anta reserver.
- 10 mar Att redovisa EU-projekt i Horizon 2020 Avdelningen för forsknings- och samverkansstöd bjuder in ekonomer med Horizon 2020-projekt för att lära sig mer om rapporteringen av dessa projekt.
- 10 mar Online workshop: Aktivt lärande i digital miljö Hur skapar du en lärandemiljö som aktiverar, utmanar och motiverar dina studenter? Aktivt lärande är ett samlingsbegrepp för en rad metoder som bygger på att studenter på olika sätt engageras i lärandeprocessens olika steg. Metoderna kan även användas i digital undervisning genom att bland annat kombinera asynkrona och synkrona undervisningsinslag. Välkommen till en workshop där vi också undersöker och diskuterar möjligheter till interaktiva undervisningsformer i Zoom och Athena.
