Meny vecka 8 (17-21 februari) Tema Medelhavet

MÅNDAG 17/2

Fetaostbakad kycklingfilé med tsatziki och olivrostad potatis
Marockansk grönsaksgryta med kikärter, ingefära och aprikoser, serveras med couscous

TISDAG 18/2

Lasagne al forno med örtsallad och tomatsås toppas med grana padano
Grönsaksgratäng med bönsallad och citronris

ONSDAG 19/2

Färsk salsiccia med spenatgremolata, kronärtskocksallad och rostad potatis
Vegetarisk gyros med pitabröd, tsatziki och klyftpotatis

TORSDAG 20/2

Parmesanbakad fläskfile med tomatsås, basilikasmör och vitlöksrostad potatis
Gnocchi på potatis med rostade grönsaker och bönor i tomatsås, toppas med basilika fraiche

FREDAG 21/2

Grekisk lammfärslimpa med oliv och vitlök, serveras med fetayoghurt och rostad potatis
Svamp och sojafärsfylld aubergine med ötrcreme och ris

 

Meny vecka 9 (24-28 februari)

MÅNDAG 24/2

Salviastekt svensk kycklingfilé med tomatsky, rostade rotfrukter och haricots verts
Kinesisk grönsaksgryta chop suey med Vegme soja bites och jasminris

TISDAG 25/2

Ugnsgratinerad sejrygg med örter och räkor serveras med kokt potatis
Shanxinudlar med Oumph och wokgrönsaker i sojasås

ONSDAG 26/2

Rödvinsbräserad oxkind, serveras med potatispuré
Falafel i libabröd med baba ganoush och het tomatdressing

TORSDAG 27/2

Ugnsbakad laxfilé med gräddkokt fänkål och kokt potatis
Sojabönsbiff med soltorkad tomataioli och potatissallad med ruccolapesto

FREDAG 28/2

Kalvfärsbiff med lingongräddsås, pressgurka samt ugnsrostad potatis
Panko- och sesamstekt rotselleri med nudelsallad och söt chilisås

 

Meny vecka 10 (2-6 mars) 

MÅNDAG 2/3

Flygande Jakob - kyckling, banan, chilisås och ris
Grönsaksgryta med broccoli, kikärter och rostad pumpa samt babyspenat

TISDAG 3/3

Örtmarinerad sejrygg med rödlöksmajonnäs och kokt potatis
Gulärtsbiff med linshummus och matvetetabouleh

ONSDAG 4/3

Helstekt fläskkarré med plommon-gräddsås och kokt potatis
Chimichanga med soja bites och bönor toppad med avocado- och chilifraiche

TORSDAG 5/3

Parmesanbakad fläskfile med tomatsås, basilikasmör och vitlöksrostad potatis
Gnocchi på potatis med rostade grönsaker och bönor i tomatsås, toppas med basilika fraiche

FREDAG 6/3

Grekisk lammfärslimpa med oliv och vitlök, serveras med fetayoghurt och rostad potatis
Svamp och sojafärsfylld aubergine med ötrcreme och ris