Nu släpps Zoom 5.0 som är en väldigt omfattande uppgradering av den populära e-mötestjänsten. Den nya versionen innehåller flera uppdateringar kopplade till säkerhet; bland annat en ny och säkrare kryptering, enklare sätt att avsluta eller lämna ett möte m.m.

Du ska alltid se till att använda den senaste versionen av Zoom men det har aldrig varit viktigare än nu. Alla måste uppgradera till Zoom version 5.0 före den 31 maj för att kunna fortsätta ansluta till videomöten. OBS att detta även gäller studenter, så du som undervisar - hjälp gärna till att sprida informationen vidare till dina studenter.

Du kan göra uppgraderingen redan nu. Om du är Mac-användare öppnar du bara ditt Zoom-program på datorn, gå till menyn zoom.us och välj ”Check for updates” och installera uppgraderingen. Är du Windows-användare öppnar du ditt Zoom-program, klickar på din profilbild och väljer "Check for updates".

Har du frågor om uppgraderingen är du välkommen att kontakta Helpdesk