Serviceportalen - självhjälpsportal som är öppen dygnet runt
I Serviceportalen kan du hitta manualer, guider och instruktionsfilmer för både IT-system och programvaror. Du kan också lägga beställningar i portalen, både gällande IT-tjänster men även nycklar och passerkort. Liksom tidigare kan du naturligtvis kontakta Helpdesk om du behöver hjälp.
IT-avdelningen har tagit fram ett antal korta onlinekurser som är tillgängliga för alla medarbetare. Det finns kurser i informationssäkerhet, GDPR och lösenordshanterare.
De flesta kurserna fungerar så att du får ett e-postmeddelande med jämna mellanrum med länk till en lektion.
Tänk på att hänvisa din telefon och lägga in ett frånvaromeddelande i e-posten när du ska vara ledig. Meddela eventuella avvikelser i öppettider m.m. så att telefonisterna kan koppla samtalen rätt.
Om du har en röstbrevlåda till din anknytning är det viktigt att du talar in ett eget välkomstmeddelande.
Om du inte vill att andra ska kunna lämna meddelanden till dig kan du avbeställa funktionen via den som telekontaktansvarig på din institution/motsvarande.
Med hjälp av webbtjänsten Min telefon kan du enkelt administrera din telefonanknytning när du vill och var du vill. Du kan t ex frånvarokoppla din telefon, skapa en telefonkonferens eller lyssna av din röstbrevlåda.
Nätfiske eller phishing är ett begrepp som innebär att någon försöker få åtkomst till dina inloggnings–uppgifter eller annan känslig information (bankkonton, PIN-koder etc). I artikeln får du tips hur du kan identifiera ett phishingmail.
Stockholms universitet har avtal med Sophos Endpoint Protection för antivirusprogramvara. Det finns också möjlighet för anställda vid SU att ladda ner en hemversion av antivirusprogrammet för användning på privata datorer.