Ny lärplattform

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Stockholms universitet
  4. Internt
  5. IT
  6. Ny lärplattform

Projekt Ny lärplattform

Du hittar mer information om projektet genom att klicka på länkarna i vänstermenyn.

 

Projektets tidplan

Nu startar de första kurserna i nya lärplattformen Athena

Universitetets nya lärplattform Athena är nu på plats och planeringen påbörjas för en gradvis övergång från Mondo. I januari startar ett antal pilotkurser för att förbereda den stora övergången på bästa sätt. Med moderna verktyg för effektiv interaktion och kommunikation samt stöd för olika pedagogiska metoder ska Athena öppna för många nya sätt att undervisa.

Ny lärplattform = Athena!

Tävlingen för att namnge universitetets nya lärplattform är avgjord. Det var stort intresse för namntävlingen, 106 bidrag kom in, och nu är beslutet fattat.

Projektet Ny lärplattform i nya lokaler

Lärplattformsprojektet som nu är inne i införandefasen ”flyttar ihop” i Skära Villan, och får ökade möjligheter till samarbete.

Vad är en lärplattform?

Lärplattform, LMS (Learning Management System) är en webbaserad kursmiljö för kommunikation mellan lärare och studenter. En lärplattform kan beskrivas som ett virtuellt klassrum där studenter och lärare för en specifik kurs kan kommunicera med varandra och utbyta information och dokument knutna till undervisningen. Lärplattformen hanterar kursuppföljning och kursadministration, exempelvis resultatlistor, automaträttade prov, digitalt kursinnehåll i exempelvis text- och videoformat och inlämningskorgar för redovisningsuppgifter.

KONTAKT

Har du frågor om projektet Ny lärplattform kan du kontakta projektledaren Jan Ling via e-post.