Nyheter

• Uppdatering av Athenas kursadministrationsverktyg i juni 2019-05-28 Den 4-5 juni kommer Athenas kursadministrationsverktyg uppdaterats med två nya möjliga kursstrukturer.
  • Kommande utveckling i Athena 2019-05-09 IT-avdelningen har nu presenterat planen för kommande uppdateringar av lärplattformen Athena. Utvecklingsarbetet ska till exempel göra det möjligt att skapa kursplatser för olika kombinationer av kurs- och tillfälleskoder i Athena.
  • Skapa en digital studiemiljö med Athena 2019-04-23 Det finns många möjligheter med en digital lärplattform som Athena. Men det gäller också att som lärare fundera igenom hur man får ut det mesta av systemet. – Det är alltid hur man lägger upp undervisningen som är absolut viktigast - oavsett plattform, säger Ulf Olsson, vid Centrum för universitetslärarutbildning.
  • Nu kan extern personal och externa kursdeltagare få tillgång till Athena 2019-01-21 Nu har du möjlighet att ge extern personal och externa kursdeltagare tillgång till lärplattformen Athena.
  • Enhetlig struktur ska underlätta för studenterna i Athena 2018-12-18 Institutionen för mediestudier (IMS) är en av de institutioner som under hösten börjat använda Athena. För att underlätta för både lärare och elever så valde man att gå över med alla sina kurser samtidigt till den nya lärplattformen.
  • ”För oss var det enklare att gå över med alla kurser i Athena” 2018-12-12 Den nya lärplattformen Athena används nu som lärplattform vid de flesta av universitetets institutioner. De flesta har börjat med någon enstaka kurs. Men på Psykologiska institutionen valde man att gå över med alla institutionens kurser samtidigt.
  • Vilka institutioner använder Athena? 2018-11-15 Nu är det klart vilka institutioner som har börjat använda eller kommer börja använda den nya lärplattformen Athena till våren.
  • Hur går utvecklingsarbetet i Athena till? 2019-01-08 Den nya lärplattformen Athena används nu som lärplattform på åtminstone någon kurs på de flesta av universitetets institutioner. I takt med att fler använder tjänsten så kommer också fler önskemål om ny funktionalitet i Athena in till IT-avdelningen. Utvecklingen av systemet pågår för fullt.
  • Nu införs Athena som ny lärplattform 2018-09-17 Efter vårens pilottester har nu den nya lärplattformen Athena införts i stor skala på universitetet. Totalt har 33 institutioner börjat använda Athena i undervisningen på en eller flera kurser.
  • "Smidigt jobba med grupper i Athena" 2018-09-10 Hur väl fungerar den nya lärplattformen Athena för distanskurser? På Kemilärarnas resurscentrum har man under våren testat Athena för en distanskurs med gott resultat.
  • Nyfiken på Athena? Boka en demonstration till din institution 2018-08-23 Till hösten införs den nya lärplattformen Athena på universitetet. Det är ett modernt verktyg som erbjuder många pedagogiska möjligheter. Vill du och din institution veta mer om hur ni kan använda den nya lärplattformen? Då kan ni boka in en demonstration så kommer IT-avdelningen till er institution och visar verktyget.
  • "Enklare ge studenter individuell feedback i Athena" 2018-06-05 Under våren har universitetets nya lärplattform Athena testats. Christine Storr vid Juridiska institutionen är en av de lärare som deltagit i pilotomgången. Hon har tidigare jobbat i FastReg och är positiv till den nya plattformen.
  • "Athena uppmuntrar till god pedagogik" 2018-04-09 Under våren har universitetets nya lärplattform testats i en pilotomgång där några utvalda lärare och kurser jobbat i verktyget. Niklas Janz, universitetslektor i ekologi vid Zoologiska institutionen, är en av de lärare som under vårterminen har testat Athena.
  • Nu startar de första kurserna i nya lärplattformen Athena 2017-12-19 Universitetets nya lärplattform Athena är nu på plats och planeringen påbörjas för en gradvis övergång från Mondo. I januari startar ett antal pilotkurser för att förbereda den stora övergången på bästa sätt. Med moderna verktyg för effektiv interaktion och kommunikation samt stöd för olika pedagogiska metoder ska Athena öppna för många nya sätt att undervisa.
  • Ny lärplattform = Athena! 2017-10-31 Tävlingen för att namnge universitetets nya lärplattform är avgjord. Det var stort intresse för namntävlingen, 106 bidrag kom in, och nu är beslutet fattat.
  • Projektet Ny lärplattform i nya lokaler 2017-09-29 Lärplattformsprojektet som nu är inne i införandefasen ”flyttar ihop” i Skära Villan, och får ökade möjligheter till samarbete.
  • Nu får universitetet ny lärplattform 2017-09-27 Upphandlingen av ny lärplattform är nu avslutad och projektet har gått in i en uppbyggnads- och planeringsfas.
  • itslearning blir SU:s nya lärplattform 2017-09-27 Upphandlingen är avslutad och itslearning har utsetts som leverantör av universitetets nya lärplattform i första hand som ersättning för Mondo.
  • Lärare och studenter testar ny lärplattform 2017-09-27 Just nu genomförs användbarhetstester av olika lärplattformar som en del av upphandlingen. Testerna utförs med lärare och studenter och är en viktig del i utvärderingen av de anbud som kommit in.
Logga in i Athena här

Support

Hjälpdokumentation och videoguider finns i Serviceportalen. I Athena finns även en hjälpfunktion som nås från menyn bestående av tre prickar.

Under Vanliga frågor & svar hittar du svar på allmänna frågor om Athena.

För frågor eller felanmälan kontakta Helpdesk via su.se/serviceportalen

Ansvarig för Lärandestöd är IT-avdelningen.

Frågor eller idéer? Kontakta IT-avdelningen via Serviceportalen