Förutom de nya delområdena, innebär de nya avtalen en ny prismodell samt en förändring av rättigheterna. Bilder köps med någon av följande användningsrätter:

  • bilder för användning av SU samt våra partners i våra egna kanaler
  • bilder för SU, partners samt press

Alla bilder, oavsett användningsområde, får användas under obegränsad tid.

Delområde 1: Reportagefotografering och profilerande fotografering

Omfattar fotografering av universitetsgemensamma bilder för användning i trycksaker såväl som i universitetets digitala kanaler med syftet att profilera Stockholms universitet. Delområdet omfattar exempelvis idébilder, pressbilder, nyhets- och reportagefotografering, fotografering vid profilerande evenemang och högtider, studentrekrytering/konceptfotografering, profilerande bilder på medarbetare/forskare/studenter, pågående forskning och forskningsmiljöer.

Fotograf: Jens Olof Lasthein (med underleverantör Lena Katarina Johansson)

Jens har stor erfarenhet av fotoreportage för dagstidningar, en mängd facktidningar, personaltidningar samt magasin. Han har även jobbat med PR på Gullers Grupp och profilering för bl a BRÅ och Folkhälsomyndigheten. Jens har gett ut flera fotoböcker och haft ett stort antal fotoutställningar runt om i världen. Jens Olof Lasthein har förutom olika stipendier (därav Konstnärsnämnden) belönats med ETC Photo Award.

Delområde 2: Fotografering för digitala kanaler inklusive porträttfotografering

Syftet är att fylla det bildbehov som kan uppstå med kort tidsfrist, främst för SU:s digitala kanaler, t ex webbplatser och sociala medier. Delområdet omfattar exempelvis bilder vid många av våra evenemang, fotografering av nyheter på SU:s institutioner och konferenser, samt porträttfotografering av medarbetare/forskare/studenter.

Fotograf: 2See/Sören Andersson (med underleverantör Rickard Kihlström)

Sören Andersson har också en mångårig erfarenhet som fotograf, såväl för nyhetsbyråer som svensk dagspress och en mängd facktidningar, magasin och branschtidningar. Senast har han varit upphandlad fotograf för Täby kommun och Arbetsmiljöverket och innan dess var han upphandlad fotograf för Regeringskansliet.

Sören vann Årets Bild 2010 i kategorin sport feature.

Beställningar och frågor

I spalten till höger kan du läsa mer om respektive fotografs priser och villkor. Observera att det är mycket viktigt att du beställer från rätt delområde.

Niklas Björlings avtal gäller till och med den 8 augusti, och han kan bokas för jobb som ska utföras senast i augusti/september. Beställningar från de nya fotograferna kan göras från och med 1 juli men endast för jobb som ska utföras från och med den 9:e augusti. Använd deras mejladresser nedan för beställning (beställningsformulär kommer inom kort).

Jens Lasthein: 

Beställningsformulär Delområde 1

jens@lasthein.se

tel: 070-33 00 999

2See/Sören Andersson:

Beställningsformulär Delområde 2

 info@2see.se

tel: 073-519 19 68

För frågor om de olika delområdena och vem av fotograferna man ska beställa ifrån, mejla visuellidentitet@su.se.