Kunskap & Framtid i Göteborg

Kunskap och framtid är en studentmässa på Svenska Mässan i Göteborg. Den besöks främst av gymnasieelever från Göteborg och Bohuslän. 

Bakgrund

Till Kunskap & Framtid kommer elever från gymnasieskolor, deras föräldrar och andra personer som vill vidareutbilda sig. Den primära målgruppen är ungdomar mellan 17 och 20 år. Den sekundära målgruppen befinner sig redan i arbetslivet, men letar efter något nytt. Stockholms universitet finns på plats i syfte att presentera det stora utbudet av program och kurser samt för att informera om hur det är att studera i Stockholm.

Läs mer på Kunskap & Framtids webbplats (öppnas i nytt fönster)

SACO-mässan

Saco studentmässa är Sveriges största forum för elever som ska välja utbildning efter gymnasiet. Stockholms universitet deltar varje år med en monter bemannad av personal från Studentavdelningen och institutioner.

Saco studentmässa är ett årligt arrangemang av Saco som vänder sig till elever som går sista året på gymnasiet, men även andra besökare är välkomna. Studenter och studievägledare är på plats och svarar på frågor och delar ut infomaterial.

Bazaren

Huvudsyftet med Bazaren är att skapa möten som kan leda vidare in i arbetsmarknaden. Alla är välkomna till Bazaren, men för just utrikesfödda och för ungdomar som saknar kontaktnät på arbetsmarknaden är det speciellt viktigt.

Stockholms universitet deltar på Bazaren 2020 som äger rum på Stockholm Waterfront Congress Centre den 13 och 14 februari kl. 10.00-16.00. Stockholms universitet finns på avdelningen för rekrytering och utbildning.

Läs mer på Bazarens webbplats (öppnas i nytt fönster)

Studieinformation utomlands

Stockholms universitet deltar i rekryteringsaktiviteter utomlands för att möta studenter och informera om universitetets utbildningsutbud för internationella studenter. Den fysiska närvaron i olika länder kompletterar vår digitala kommunikation och virtuella möten, och vi vet att det personliga mötet är viktigt.