Press & redaktion

5. Kommunikation
  6. Press & redaktion
Press & redaktion

Arbetsområdet Press och redaktion förmedlar aktuella händelser om universitetet och högskolesektorn samt nyheter om universitetets forskning, utbildning och verksamhet till medier och i interna och externa kanaler.

Checklista för kommunikatörer

När är en nyhet intressant för media att rapportera om? Här är några tips för att underlätta pressarbetet för dig som kommunikatör i verksamheten.

Så här skriver du pressmeddelanden

Här är några rekommendationer kring vad du som forskare eller forskningskommunikatör kan tänka på när du skriver för media.

stiliserad figur framför en white board eller skrivtavla

Utbildningar som vi erbjuder

Arbetsområdet Press och redaktion ger ett antal utbildningar främst avsedda för forskare, lärare eller annan personal som har, eller planerar att ha, kontakt med journalister.

Medietjänster

Stockholms universitet använder sig av följande tjänster för att kommunicera universitetets verksamhet, utbildning och forskning till media.