Nya rutiner för inköp av profilprodukter

Från årsskiftet 2019/20 kommer SUs profilprodukter att säljas via webben istället för i SU-butiken. En upphandling av ny leverantör för profilprodukter genomförs under hösten och i upphandlingen ingår uppdraget att tillhandahålla en webblösning för e-handel av profilprodukter. Lansering för den nya lösningen planeras till första kvartalet 2020.

Precis som tidigare kommer ett begränsat utbud av produkter att finnas tillgängligt för köp över disk i Infocenter och Servicecenter.

Att ta fram nya profilprodukter

Om en avdelning eller institution vill ta fram egna profilprodukter, exempelvis roll-ups med institutionens namn eller tygkassar till ett särskilt evenemang, kontakta då den upphandlade profilproduktsleverantören. De hjälper gärna till med formgivningen och har kännedom om vår visuella identitet och erbjuder många miljöanpassade produkter, här samlade i deras hållbarhetskatalog.

Tänk på följande om du ska beställa nya profilprodukter:

  • Var noga med att följa den grafiska manualen. Vid behov eller särskilda frågor, rådgör alltid med Sektionen för kommunikation, visuellidentitet@su.se
  • Välj profilprodukter som är enfärgade snarare än mångfärgade
  • Lyft fram den mörkblå färgen och logotypen, de viktigaste bärarna av vår visuella identitet
  • För ytterplagg, träningsoverall och väskor med tryck/brodyr ska mörkblå eller vit färg vara förstahandsval. Alternativ till mörkblå är grå i olika nyanser. Undvik svart.
  • För muggar och pennor kan komplementfärgerna användas, till exempel som accent på insidan av en mugg.
  • Fem fasta logotypstorlekar täcker in behovet för de vanligast förekommande profilprodukterna: 30 mm, 80 mm, 130 mm, 230 mm och 480 mm bredd. Logotypens bredd är lika med ordbildens bredd. Följ regler för frizon runt logotypen, enligt den grafiska manualen.
  • För produkter med en mycket liten tryckbar yta, t ex en penna, ska Stockholms universitets logotyp inte användas, utan namnet Stockholms universitet sättas i The Sans Plain på en rad.  

Exempel på logotypstorlek på olika produkter 
(mått angivna i bredd)

 
Badhanduk 480 mm

Hoodtröja
Sweatshirttröja
T-shirt dam
T-shirt herr

230 mm

Paraply
Axelremsväska
Ryggsäck

130 mm

Hoodtröja
T-shirt dam
T-shirt herr
Keps
Sweatshirtbyxa

80 mm

Kaffemugg
Dricksglas

30 mm