Universitetsnytt 6 2017

Möt Pernilla Leviner, juristen som sätter barnens rätt i centrum, i profilintervjun. Årets sista tema handlar om infrastruktur, bland annat om den nobelprisbelönade tekniken kryoelektronmikroskop. Och så tittar vi in hos en doldis vars jobb du kanske hållit i din hand, bibliotekets bokbindare.

 

Universitetsnytt nr 6 2017 (4308 Kb)

 

Universitetsnytt 5 2017

Läs profilintervjun med Assar Lindbeck som vid 87 års ålder fortsätter att gå sin egen väg som forskare och debattör. Läs även om hur arbetsplatser kan utformas och om problem med tillgänglighet vid universitetet.

 

Universitetsnytt 5 2017 (4362 Kb)

 

Universitetsnytt 4 2017

Vad vill nya förvaltningschefen Eino Örnfeldt? Läs en intervju med honom. Temat i detta nummer är forskningsdata. Du kan även läsa om betydelsen av finansiering från hundraårsfirande Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

 

Universitetsnytt 4 2017 i pdf-format (4824 Kb)

 

Universitetsnytt 3 2017

Temat i detta nummer är hot och hat mot forskare. Läs även en intervju med Turkietforskaren Paul Levin, om satsningen på elektronmikroskopi och om hur hållbar utveckling genomsyrar många utbildningar vid universitetet.

 

 

Universitetsnytt 2 2017

Hur bemöter vi hotet från hackare? Läs mer i temadelen om cybersäkerhet. Läs även om forskarna som blivit bitna av malariaforskning och intervjun med Gia Destouni.

 

 

Universitetsnytt 1 2017

Forskningsfinansiären ERC fyller tio år. Det uppmärksammar vi med råd från några forskare hur du söker ERC-anslag. Läs även om mobil teknik med människan i centrum och profilintervjun med veteranen Inga Horndahl.