Agneta Pantzare
Agneta Pantzare. Foto: Privat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur känns det att komma hit?
– Jag har studerat här så det är roligt att komma tillbaka! Under 1990-talet läste jag förvaltningslinjen två år och läste därefter enstaka kurser i ekonomi och tog en ekonomie kandidatexamen 1995.

Vad har du gjort tidigare?                             
– Jag kommer närmast från Polisen där jag arbetat som ekonomichef i Polisregion Stockholm. Jag arbetade med finansiell styrning och stöttade polisregionen i budget, uppföljning och prognoser. Jag har även arbetat som ekonomichef i andra myndigheter där uppdragen har varierat lite beroende på myndighet.

Hur känns det att bli ny ekonomichef på Stockholms universitet?
– Spännande! Stockholms universitet har ett viktigt uppdrag i att bedriva forskning och utbildning. Här ser jag att ekonomiavdelningen kan vara med och bidra på många sätt. 

Vad vill du prioritera? 
– En ny ekonomimodell och nytt ekonomisystem ska införas från årsskiftet så det blir mycket fokus på det. Jag är också angelägen att sätta mig in i arbetet och träffa mina nya kollegor och medarbetare.

Vilka ser du som de främsta utmaningarna?
– När det gäller ekonomiprojektet så är det både tid och resurser. Av tidigare erfarenhet så vet jag att det är mycket som måste göras strax innan ett införande. System som ska integreras och testköras, utbildningsinsatser, etc.

Vad gör du på fritiden?
– Jag tycker om att umgås med familj, släkt och vänner. Jag har också en hund och tillsammans tar vi långsamma promenader i omgivningarna där jag bor.