Klubben stänger den 13/6 och öppnar igen i höst den 18/8

- - -

Nytt pris luncher är 105 kr i stället för 110 kr pga nya momsen.

Temaveckor vt-13 (ingen prisändring dessa veckor, vanligt pris gäller alltså);

V 11 11-15/3 Karibiskt tema - smakrika rätter från härliga Västindien

V 17 22-25/4 Egentillverkade korvar från gård och sjö, närproducerat så det förslår

- - -

Nästa temavecka;                                                                                                                               

V 48 26-30/10 vilt "Det goda vilda från skog och sjö", en favorit i repris, 125 kr för den vilda och vegetariskt till ordinarie pris

- - -

V 41 8-12/10 "Goda rätter från Uncle Sam", Nordamerika (samma pris som vanligt)

V 19 7-11/5 ”From Russia with Love”. Från Sibiriens tundra till Svarta havets djup. Vi återkommer med pris.

Vårens klubbar är planerade till 18/1, 15/2, 14/3, 25/4 (årsmöte), 23/5 och 12/6 (grillpub om vädret tillåter). Vi återkommer med datum för provningar och andra aktiviteter.

Från vecka 47 ligger två veckors menyer ute under Veckans meny

V 8 20-24/2 ”Viva Espana !!” Mat från Iberiska halvön. Samma pris som vanligt

Pubkväll med föreläsning onsdagen den 19 oktober 2011, Lars Fällman föreläser om kött och konsten att laga gott kött.

Provning av Chili med Christer Hamnevik och med olika drycker torsdagen den 6/10 från kl 17:00 - Inställlt

Vecka 24, 15 juni grillpub, vårens sista.

Vecka 19, 11 maj vin- och doftprovning

Vecka 19, 9 - 13 maj hade klubben temavecka, Asien runt.

Den 13 april var det dags igen för en pubkväll.

2011 års första pubkväll ägde rum den 16 mars.

2010 års sista aktivitet. Den 10 december bjöd klubben in till svensk tapas i Nobels anda.

Den 8/12 hade klubben nöjet att få Rikard Nilsson som gästkock. Rikard är bl a känd från TV programmet ”Aspegren mitt i maten” och har skrivit flera kokböcker.

Två temaveckor hanns också med under hösten, v 39, under temat ”Heta Karibien” och v 46 ”Viltvecka” favorit i repris.

Den 23 november pubkväll under temat ”Svenska eller engelska i högre utbildning? Politik och verklighet ” ett samtal om språkpolicyn med rektor Köre Bremer och professor Olle Josephson som debattörer.

Den 13 oktober var det dags för höstens första pubkväll.

Vårens sista pubkväll gick av stapeln den 2 juni.

Vecka 21, 24 – 28 maj var det tema på klubben, Svensk sommarbuffé från norr till söder.

Årsmötet 2010 hölls den 28 april. Efter mötet bjöd klubben på sallad och förfriskningar.

Onsdag den 14 april var det dags för nästa provning, kaffe tillsammans med olika sorters cheesecake njutbart.

Den 16 mars välkomnades medlemmarna till vårens första braspub.

2010 års första provning ägde rum 17 februari 2010 då prövade vi 6sorters choklad och 3 sorters rom, en ny spännande upplevelse för smaklökarna.

2009 års sista aktivitet. Den 10 december bjöd klubben in till svensk glögg- och tapasträff i Nobels anda.

Den 18 november provade vi 4 sorters dessertviner och 3 sorters desserter, mycket gott.

Den 28 oktober träffades vi till en braspub.

Vecka 39 var det dags för höstens första temavecka ”Medelhavsmat”.

Höstterminen startade med en första braspub den 9 september.

Den 27 maj var det dags för vårens sista pubkväll

Årsmötet 2009 hölls den 22 april. Efter mötet bjöd klubben de få tappra deltagarna på förfriskningar och något lättare att äta. Kårsdraget underhöll.

Den 1 april var det musikalisk braspub! Halvfranska bandet spelade helfranska låtar till publikens jubel.

Vårens provning 2009 hölls 10 mars klockan 17.00. Vi provade röda viner till olika såser för att undersöka vilken betydelse tillbehören har när man väljer vin till en måltid. Provningen var välbesökt och leddes på ett inspirerande sätt av Christer Hedwall.

2009 års första braspub ägede rum den 18 februari. Det ruggiga vädret gjorde det extra skönt att njuta av brasan och en stunds högläsning av vår egen "husbibliotekarie" Vambola Raja.

Den 3 december 2008 hölls en välbesökt olivoljeprovning. Vi fick en introduktion i oljornas mystiska värld av njutningskonsult Christer Hedwall och möjlighet att smaka olika oljor med olika sorters sallad och bröd.

2008 års sista braspub hölls den 19 november med frågesport och korvgrillning i brasan.

Champagneprovningen gick av stapeln den 28 oktober. Den lilla men intresserade skaran fick lära sig allt om vad som gör champagne så speciellt och prova tre olika champagner och ett mousserande vin. Susanne Berglund Krantz lotsade oss med säker hand genom provningen.

Den andra braspuben hölls den 8 oktober och var välbesökt.

Höstens första pub blev den 3 september, direkt efter upptakten. Några medarbetare hittade dit och kunde glatt överraskade av det fina vädret inta sina glas i den sjunkande solen på uteplatsen.

Årets grillvecka blev vecka 22, och vad passade väl bättre än att avsluta terminen med en grillpub den 28 maj. Vädret var strålande och omkring tjugo personer grillade sina korvar till självkostnadspris.

Årsmötet 2008 ägde rum den 16 april klockan 16.00. Efter mötet bjöd klubben på sallad och vin. Underhållningen stod Niklas Sundén på dragspel och förre universitetsmedarbetaren Stephan Lundin för i ett uppskattat inslag.

2008 års första braspub gick av stapeln den 20 februari. Det var en kulen dag, helt rätt för en brasa. Vambola Raja läste förtjänstfullt "Eiffeltornet" av Niklas Rådström.

vinprovningen den 5 december provade vi typiska röda viner med Sangiovese, Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon, och lärde oss mer om vad som karaktäriserar dem och vad som skiljer dem åt.

Braspub den 21 november gjordes i samarbete med SU Innovation. vi fick lyssna till råd och tips om kommersialisering av forskning och idéer och lära mer om verktyg och vilken hjälp som finns att få. Deltagarna var intresserade och gick hem med många positiva intryck. SU Innovation bjöd på en smörgås och något att dricka.

Den 17 oktober hölls höstens första vinprovning. Vi provade druvtypiska vita viner med lite tilltugg. Det lite ovanliga att prova vita viner uppskattades mycket av deltagarna.

Under försommaren har vi haft två medlemserbjudanden från Stadsteatern om rabatt på biljettpriset. Det har gällt föreställningarna Rickard III och Jösses flickor! Återkomsten.

Vecka 22 var det grillvecka på Fakultetsklubben. En kock fanns på plats och grillade luncher på beställning. Tillbehör fanns på buffén.

Vårens sista braspub den 30 maj blev följaktligen en grillpub istället. Vädret var mulet, men så varmt att vi satt ute. Kalles kapell underhöll med Bellman och Taube. Puben var välbesökt och det konsumerades en ansenlig mängd korv.

Årsmötet 2007 hölls den 16 april klockan 16.00. Efter förhandlingarna bjöd klubben på en bit paj och sköna toner från Kalles kapell.

Braspub den 11 april 2007 från klockan 16.00 och några timmar framåt. Brasan tändes aldrig på grund av det strålande varma vädret. Vambola Raja underhöll med högläsning av Lars Gustafssons novell De tre mot Lund.

Braspub den 7 mars 2007 Välbesökt och mysigt en ruggig marsdag.

Ölprovning den 21 februari 2007 En likaledes välbesökt provning där vi lärde oss vikten av rena glas och skumkronor för att ölet ska komma till sin rätt. Blandade korvar serverades till. Arrangemanget var ett samarbete mellan Hörs och Spendrups.

Vinprovning den 7 febrari 2007 Vi provade röda viner från Italien under kunnig ledning. En tallrik antipasti ingick i arrangemanget som var ett samarbete mellan Hörs och Spendrups. Provningen var välbesökt och mycket uppskattad.

Pratpub den 17 maj 2006 klockan 16.30 med Martin Rörby som berättade på temat Byggnaderna i Frescati - historiskt arv och arkitektoniska innovationer. Mackor och öl/vin fanns som vanligt att köpa.

Pratpub 15 mars 2006
Professor Astrid Gräslund gav sin syn på Linnébidragen och stödet till starka forskningsmiljöer. Hon menar att det positiva med satsningen är att den kan få forskarna att börja diskutera samarbeten, där man förhoppningsvis kan få synergieffekter och större kritisk massa för ett viktigt och framgångsrikt forskningstema. Risken är att enskilda forskares projektansökningar kommer i skymundan, och det är inte bra. Mångfald är ett viktigt begrepp även i forskningen!