Årsmöte

När: Torsdagen den 22 februari kl 17.00

Var: Högbomsalen Geovetenskapens hus (hus U), Svante Arrhenius väg 12, Frescati.

Efter årsmötet blir det spelmansunderhållning. Därefter serveras en buffé i Fakultetsklubben till det subventionerade priset 250 kr per person. Ett glas vin/alternativt annan dryck samt kaffe och efterrätt ingår.

Anmälan: Anmälan om deltagande vid buffén görs senast måndagen den 12 februari genom att betala 250 kr till SU-veteranernas plusgiro 33 72 58 -8. Glöm inte att ange ditt namn.

Årsmöteshandlingar

Bonnierska porträttsamlingen

När: Torsdagen den 8 mars kl. 13.00

Var: Nedre Manilla, Djurgårdsvägen 230-232.

På Djurgården i familjen Bonniers hus "Nedre Manilla", finns en unik porträttsamling av författare förlagda på Albert Bonniers förlag. Genom mötet mellan våra främsta konstnärer och författare är samlingen en fascinerande spegling av 1900-talets svenska kulturliv. Porträttsamlingen startades av Karl-Otto Bonnier omkring sekelskiftet. Den växer ständigt och består idag av över 300 verk. Obs Vi får tyvärr inte ta in rullstolar eller rullatorer i familjens hus.

Efter visningen kan de som så önskar promenera till Thielska galleriets café och på egen bekostnad fika där. Ange vid anmälan om du är intresserad av att fika efteråt.

Veteranföreningen subventionerar visningen för medlemmar. Kostnad blir då 80kr/medlem, 130kr/medföljare i mån av plats.

Anmälan: Anmälan senast 16 februari till Maria Caldeman på e-post maria.caldeman@gmail.com. Du som inte har tillgång till mail kan anmäla dig på telefon nr 073-999 5169. Inbetalning skall ske till SU-veteranernas plusgiro 33 72 58-8 efter att du fått bekräftelse om plats dock senast den 28 februari.

Viktigt: Ange namn och Manilla vid inbetalningen. Glöm inte att även årsavgiften (200 kr / medlem) till föreningen skall vara betald eller göras i samband med denna inbetalning.

Vägbeskrivning: Ta buss 69 mot Blockhusudden till hållplats Manilla. Med bil: Parkera på parkeringsplatsen vid Manillavägen, invid busshållplats Edelstams väg (ca 25kr/tim).

Riddarhuspalatset

När: Onsdagen den 18 april kl. 12.45

Var: Vid Riddarhustorget i Gamla Stan

Välkommen till ett studiebesök i Riddarhuspalatset.

Riddarhuspalatset är ett av de finaste exempel på holländsk barockarkitektur i Stockholm. Vid besöket kommer vi att få ta del av såväl byggnadens som adelns historia. Vi får också en guidad tur i palatset och får bl.a. se Stenhallen, Lantmarskalksalen, Riddarhussalen med vapensköldarna mm. I byggnaden får vi också se prov på den ostindiska porslinssamlingen.

OBS Riddarhuset är en historisk byggnad och tyvärr inte anpassad till vår tids normer för tillgänglighet. Det är många trappor och det finns ingen hiss.

Veteranföreningen betalar kostnaden för guidningen. Var och en betalar sin egen entréavgift som ska erläggas kontant på plats. Entréavgiften är 40kr. OBS Tag med jämna pengar.

Anmälan: Anmälan senast 28 mars till Ellen Maal helst på e-post ellenmaal@gmail.com. Mobil 0706097134. Årsavgiften till veteranföreningen (200kr) ska vara betald till föreningens plusgirokonto 33 72 58-8 vid anmälan.

Vägbeskrivning:  T-bana Gamla Stan. Gå Stora eller Lilla Nygatan mot Riddarhustorget. Samling utanför huvudentrén.

Vårutflykt till Julita Gård

När: Tisdagen den 22 maj, 2018 ca kl 9.00 – 17.00

Vi gör en heldagsutflykt med buss för att besöka Julita gård som ligger vid sjön Öljaren, ca 25 km nordväst om Katrineholm. Julita gård ägs och drivs av Nordiska museet. Här finns en vidsträckt park, trädgårdar, örtagård, vackra och välbevarade byggnader och interiörer, gårdsmejeri, brandstation, tegelbruk, väderkvarn, såg och allt annat som hör ett storgods till.

Vi börjar vårt besök med lunch på Julita Wärdshus som är känt för sin goda, ekologiska mat. Restaurangen drivs av stjärnkocken Tommy Myllymäki.

Efter lunchen blir det en 1,5 timmes guidad tur genom parken och stora huset.

Ytterligare information kommer senare.

Boule i Klockhusparken i Beckomberga

När: Torsdagen den 7 juni kl 13.30

Var: Styresman Sanders väg 9 - 13

Vägbeskrivning: Du åker buss 117 från Brommaplan och stiger av vid Bromma sjukhusgrindar. Gå tillbaka några meter och du är på Styresman Sanders väg. 

Vi spelar Boule på det gamla sjukhusområdet. Banan ligger vid den kulturmärkta Gröna paviljongen, där Jussi Björling och andra svenska kulturpersoner framträdde. Jussi Björling var också intagen på Stora mans. Mitt emot är Stora kvinns, där de kvinnliga patienterna bodde. 

Sedan 1997 är sjukhuset nedlagt och har nu blivit ett exklusivt bostadsrättsområde i Riksbyggens regi.

Vi börjar spela boule. Sedan gör vi en guidad vandring i det tidigare sjukhusområdet. Vi beräknas vara klara klockan 15.30.

Maximalt 12 personer kan vara med att spela, men alla är välkomna att heja på och vara med på den guidade turen. Det kostar ingenting för dig eller medföljande.

Anmälan: Du anmäler dig senast den 5 juni till Maria Caldeman, maria.caldeman@gmail.com