Klicka här för att komma till systemet. Det är centrala arkivfunktionen som ansvarar för att uppdatera informationen i förteckningen.

Så här kan du söka bland förteckningarna

Sökfunktionen erbjuder tre olika sätt att söka: fritextsökning, detaljerad sökning, och lista över arkivbildare. De olika sökingångarna väljs högst upp på sidan efter att du har klickat dig in i systemet.

Fritextsökning ger möjligheten att söka på max tre söktermer per sökning. Om endast söktermen protokoll anges returneras samtliga resultat där söktermen protokoll ingår. Genom att exempelvis ange ett institutionsnamn som den andra söktermen avgränsas sökningen till att returnera resultat där protokoll och institutionsnamnet ingår. Sökningen kan avgränsas ytterligare på liknande sätt med en tredje sökterm.

Detaljerad sökning möjliggör att söka mer avgränsat och definiera en specifik arkivbildare samt söka på vissa typer av handlingar, anmärkningar eller rubriker. Valet gällande depå särskiljer bland annat förteckningar enligt det ”allmänna arkivschemat” som gällde till och med 2012 och ”processbaserad arkivredovisning” som gäller från och med 2013.

Funktionen se alla arkivbildare listar alla arkivförteckningar i en trädvy. Även här väljer du mellan förteckningar till och med 2012 och från och med 2013 (markeras av blå rubriker). Efter att en arkivbildare valts i listan öppnas nya nivåer genom att trycka på pilen i vänsterkanten. Detta skiljer sig från ett klick på rubriktexten till höger som istället visar mer detaljer av den aktuella posten. Efter att ha klickat på en rubrik i trädvyn behöver du scrolla ner för att öppna nya nivåer.