På Institutionen för svenska och flerspråkighet (Svefler) ges bland annat kurser i svenska för internationella studenter och medarbetare från samtliga fakulteter och institutioner vid Stockholms universitet. 

Internationella studenter, dvs. utbytes- och gäststudenter vid olika institutioner vid SU erbjuds läsa svenskkurserna på deltid utöver sina ordinarie studier. Kurserna ges från nybörjarnivå till mer avancerad nivå, i ett stort antal kurser och parallella grupper. 

För internationella medarbetare (t.ex. doktorander, forskare och lärare) som är anställda vid SU och inte talar svenska ges särskilda kurser i svenska på fem olika nivåer. I undervisningen för de anställda bygger vi kurserna utifrån deltagarnas behov och önskemål och utgår bland annat ifrån texter och kommunikativa situationer som de möter på universitetet.  

Kurserna för internationella studenter och medarbetare ser vi som en viktig del av internationaliseringsarbetet och som en förutsättning för ett inkluderande och parallellspråkigt universitet. 

På frukostmötet beskriver vi verksamheten och kurserna, ger några exempel/deltagarperspektiv från kurserna och lyfter några aktuella frågor och utmaningar. 

Medverkande 

Vendela Blomström, studierektor, Institutionen för svenska och flerspråkighet (Svefler)
Lydia Lundgren, kursadministratör, Institutionen för svenska och flerspråkighet (Svefler)

Anmälan

Frukostträffen äger rum kl. 08.30-09.30 i Ekosalen i Studenthuset 11 mars 2020. Vi bjuder på frukostfralla och kaffe/te.

Här kan du anmäla dig till frukostträffen.