Welcome days - buss och ankommande studenter
Ankommande internationella studenter till Stockholms universitet i helgen.

 

I år arrangerades välkomstmottagandet på ett nytt sätt. Det var olika avdelningar vid universitetet som enats om att tillsammans ta ansvar för den välkomstservice som skulle erbjudas. Mottagandet anordnades gemensamt av Sektionen för bostadsförsörjning, Studentavdelningen och Stockholms universitets studentkår.

Det började redan på Arlanda, där universitetets studentguider mötte upp och välkomnade de internationella studenterna. Från Arlanda bjöds sedan studenterna på bussresa till Stockholms universitet. På plats vid universitetet hänvisades studenterna vidare till Studenthuset för att hämta ut sina bostadsnycklar från Sektionen för bostadsförsörjning, ställa studierelaterade frågor till Infocenter samt bjudas på ”Welcome-fika” som Studentkåren ordnat. Avslutningsvis fick de över 500 internationella studenterna som blivit erbjudna bostad skjuts till sina respektive bostadsområden.

Avsikten med denna välkomstservice var att på ett professionellt sätt ta emot de internationella studenterna och bidra till en bra och trygg start för dem här vid Stockholms universitet. Därför har det varit extra positivt att flera olika funktioner inom universitetet organiserade välkomnandet i år. Målet framöver är att välkomnandet samt universitetets service gentemot nya internationella studenteter ska fortsätta att utvecklas.

Tack till alla som deltog i arrangemanget och hoppas på fortsatt gott samarbete framöver!

Nyckelutlämning till internationella studenter
Nyckelutlämning till internationella studenter.
Fråga infocenter
Nya internationella studenter kunde ställa frågor i infocenter.