Alumnevenemang i Shanghai
Alumnevenemang i Shanghai
 

Återknyta kontakter med tidigare studenter

I samband med lärosätets deltagande i internationella aktiviteter i Shanghai, New Delhi, New York, Washington och Jakarta har universitetet arrangerat alumnevenemang för att samla tidigare studenter och ge möjlighet till nätverkande, återknytande av kontakter och återupprätthållande av relationer. "Att träffa alumnerna och visa universitetets intresse för tidigare studenter och var de är nu i sina liv är ett viktigt led i arbetet med att förstärka universitetets verksamet som riktas mot internationella alumner", säger Jeanette Nordström, internationell alumnkoordinator vid Samverkansavdelningen.

Utbildningar lockar flest

Presumtiva studenter universitetet har mött i Kina, Indien, USA och Indonesien har visat stort intresse för universitetets utbildningar, både på master- och kandidatnivå. Framför allt är det utbildningsutbudet som lockar, men även Stockholm som stad och Sverige som land skapar intresse bland studenterna. 

Tidigare studenter har deltagit och hjälpt universitetet på rekryteringsmässorna för att besvara frågor från studenter som undrar hur det verkligen är att studera i Stockholm. "Det är fantastiskt att tidigare studenter ställer upp på sin fritid och berättar för intresserade studenter hur det är att vara student i Stockholm, och leva i Sverige", säger universitets representanter som medverkade i rekryteringsaktiviteterna.

European Higher Education Fair i Indonesien
European Higher Education Fair i Indonesien
 

Se mer bilder från alumnevenemangen och rekryteringsaktiviteterna på Facebook.