Sidan är framtagen i samarbete mellan flera avdelningar vid förvaltningen med syfte att informera och locka internationella medarbetare till universitetet. Den innehåller bland annat information från Migrationsverket, Skatteverket och Försäkringskassan inför flytten till Sverige, hur det är att vara anställd vid Stockholms universitet och hur det är att leva och bo i Stockholm och Sverige. Syftet med sidan är att samla all viktig information på en och samma plats så att det blir överskådligt för presumtiva och nya internationella forskare, lärare och administrativ personal att förstå hur det går till att flytta till Sverige för att påbörja en tjänst vid universitetet.

Intervjuer med internationella forskare

För att berätta mer om hur det är att arbeta vid Stockholms universitet finns det flera intervjuer med internationella forskare som har flyttat till Stockholm för att påbörja en anställning vid universitetet.

Nätverk för medföljande

För några år sedan startades Stockholm Dual Career Network för medföljande till internationella medarbetare vid något av Stockholms lärosäten med syfte att underlätta för partners att hitta jobb i samma stad. Stockholms universitets medarbetare är automatiskt medlemmar i nätverket genom lärosätets medlemsskap i Stockholms Akademiska Forum.

Kommunikation med internationella medarbetare

Använd gärna su.se/relocation i kommunikationen med internationella medarbetare och maila relocation@su.se om ni har några frågor eller önskar ändringar eller tillägg på sidan.