Spökslottet mot Spökparken
Foto: Jean Baptiste Béranger

Möteslokaler

I Spökslottets entréplan finns två mötesrum att hyra för arbetsmöten av olika karaktär. De intima lokalerna lämpar sig väl för mindre grupper. Rummen kan antingen bokas för någon enstaka timme, eller under en halv- eller heldag, med eller utan förtäring. I lokalerna finns ny modern teknikutrustning för att tillgodose mötets behov. För att förgylla mötet kan med fördel en inspirerande konstvisning av konstsamlingarna bokas. Mötesrum kan bokas av anställda vid Stockholms universitet.

Bokningsinformation vid möten i Spökslottet

Skicka en bokningsförfrågan här

Evenemang i paradvåningen

Den stilfulla, slottsliknande paradvåningen lämpar sig väl för arrangemang som till exempel sittande middagar, mingel och ceremonier. Det är en plats som passar utmärkt för minnesvärda bjudningar med såväl interna som externa gäster. Inled med fördel arrangemanget med en inspirerande konstvisning av konstsamlingarna som med lätthet öppnar upp för givande samtal mellan gästerna.

I och med den kulturhistoriskt känsliga miljön finns det strikta förhållningsregler för hur paradvåningen får användas. En bokning av paradvåningen görs därför alltid i samråd med verksamhetsansvarig intendent.

Spökslottets paradvåning används främst för universitetsledningens representation och får enbart bokas för arrangemang med tydlig koppling till verksamheten vid Stockholms universitet. Paradvåningen kan i särskilda fall även bokas av personer med ledningsuppdrag, t.ex. dekan, prefekt eller avdelningschef. 

Bokningsinformation vid arrangemang i paradvåningen

Skicka en bokningsförfrågan här

Spökslottet

Spökslottet (Schefflerska palatset) på Drottninggatan, ett stenkast från Odenplan, donerades till Stockholms universitet (dåvarande Stockholms Högskola) 1924. I dag används 1700-talspalatset för universitetets representation, interna arrangemang, aktiviteter och möten.

I byggnaden finns delar av universitets konstsamlingar av äldre målningar, skulpturer, teckningar, grafik, porslin och äldre inventarier som möbler, mattor och konsthantverk samt den donerade Orreforssamlingen med konstglas. Konstsamlingarna används främst för utbildning och forskning, men visas även för förbokade grupper för såväl universitetets personal och studenter som för allmänheten.

Här kan du läsa mer om Spökslottet och boka en visning

Här finns Regler vid möten och arrangemang vid Spökslottet (Schefflerska palatset)