Miljöwebben

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Miljöwebben

Senaste nyheter

  • Kartläggning syftar till att minska energiförbrukningen 2019-04-11 Just nu pågår arbetet med att kartlägga universitetets energiförbrukning. Syftet är att ta fram energiåtgärder för att se vid vilka områden energiförbrukningen bäst kan minskas.
  • Mindre miljöpåverkan vid avveckling av IT-utrustning 2019-04-10 Minskade utsläpp av koldioxidekvivalenter och en större del återvunnet material. Det är resultatet efter att IT-avdelningen har börjat arbeta med sin avvecklingstjänst.
  • Siffror från årsredovisning: Mängden inlämnat farligt avfall ökar 2019-04-10 Mängden inlämnat farligt avfall fortsätter att öka. Det visar årsredovisningen för den laborativa verksamheten som skickades in till Miljöförvaltningen i mars. – Det handlar helt enkelt om att vi har blivit bättre på att hantera vårt farliga avfall, säger Margaretha Vickes Åkerholm som är miljöhandläggare vid universitetet.
  • Klimatavtryck ska minskas genom resfria möten 2019-03-27 Underlätta för resfria möten och göra det lättare att välja alternativ till flyg. Det är två metoder i arbetet med att försöka minska universitetets klimatavtryck.

SAMIR

Rapportera miljöavvikelser och förslag på förbättringar. Du behöver inte logga in för att rapportera.

Miljöstatus

Vad förbrukar vi? Når vi våra mål? Få en överblick över universitetets miljöarbete.