Välkommen till Nationalekonomiska institutionen vårterminen 2022!

Viktig information för dig som har sökt en kurs i nationalekonomi vårterminen 2022 och är antagen eller reservplacerad. Vårterminen 2022 startar den 17 januari och slutar den 5 juni 2022.

Besked om du är antagen eller inte får du på antagning.se:

 • 9 december 2021 efter det första urvalet (antagningsbesked med svarskrav senast den 17 december), och
 • 22 december 2021 efter det andra urvalet (antagningsbesked utan svarskrav)

OBS! Webbregistreringen i är endast öppen den 3 – 10 januari 2022.

Eventuella meddelanden från institutionen till antagna eller reserver görs via den e-postadress eller det telefonnummer som du själv har uppgett på antagning.se.

 
 1. Tacka ja på antagning.se senast den 17 december 2021.
 2. För att kunna registrera dig behöver du ett aktivt universitetskonto.
 3. Webbregistrera dig under perioden 3 - 10 januari 2022 .
 4. Välj eventuell grupp på kursens plats på Athena. På Athena publiceras all information som rör kursen. Vi rekommenderar att du laddar ned appen itslearning till din mobiltelefon och slår på notifieringar för att du ska få ett meddelande när informationen på Athena har uppdaterats.

Om du är antagen men missar att göra ovanstående förlorar du din plats på kursen! Om du får problem vid registreringen, maila institutionen på registrering@ne.su.se.

 
 1. Tacka ja på antagning.se senast den 17 december 2021.
 2. Maila institutionen under perioden 3 - 10 januari 2022 registrering@ne.su.se och meddela att du vill ha din plats när du visat att du är behörig. Ange namn, personnummer och kurs.
 3. Maila institutionen senast den 4 februari 2022 på registrering@ne.su.se och visa att du uppfyller behörighetskraven för att institutionen ska kunna registrera dig på kursen.

Om du är antagen med villkor och missar att göra ovanstående förlorar du din möjlighet till plats på kursen! Vid frågor kontakta institutionens studievägledning på registrering@ne.su.se.

 

Reserv efter första urvalet

 • Tacka ja på antagning.se senast 17 december 2021.
 • Om du blir antagen vid andra urvalet, se instruktioner ovan.

Om du fortfarande är reserv efter andra urvalet, se instruktioner nedan:

Reserv efter andra urvalet

Om det finns lediga platser på en kurs efter den 10 januari 2022, så kontaktar vi reserver i turordning. Kontakt sker via den e-post eller det telefonnummer som du själv har uppgett på antagning.se. Det är viktigt att du kontrollerar din e-post regelbundet, både inkorg och skräppost.

 

Information om alla våra kurser hittar du på vår hemsidas utbildningssidor. Här finns kursbeskrivningar, uppgifter om kurslitteratur och scheman samt annan studieinformation.

Kom ihåg att du måste anmäla dig i tid för att få skriva tentamen/dugga. Anmälan till tentamen görs via Ladok där också anmälningsperioden framgår. Kom ihåg att kontrollera att du har uppgett en e-postadress i Ladok som du vanligtvis använder ifall vi behöver nå dig.

 

Sista anmälningsdag till vårterminen 2022 var den 15 oktober 2021. Därefter stängdes anmälan.

Den 15 december 2021 öppnar antagning.se för sen anmälan till de kurser där det kan finnas platser kvar. Om du är behörig till de kurser du har gjort en sen anmälan till, rangordnas din anmälan efter den dag anmälan kom in.

Det kan dröja ända till efter terminsstart innan en sen anmälan blir behandlad. Antagningsbesked ser du på antagning.se.

Du blir reservplacerad om du har gjort en sen anmälan till en kurs och är behörig. Om det finns lediga platser på en kurs efter den 10 januari 2022, så kontaktar vi reserver i turordning. Kontakt sker via den e-post eller det telefonnummer som du själv har uppgett på antagning.se. Det är viktigt att du kontrollerar din e-post regelbundet, både inkorg och skräppost.

På denna sida