Stockholms universitet logo, länk till startsida

26 476 personer har antagits till vårterminen vid Stockholms universitet

Den 9 december publicerades det första antagningsbeskedet inför vårterminen 2022. 26 476 personer har antagits till utbildningar vid Stockholms universitet.

I hela landet har 198 502 personer antagits till vårens högskoleutbildningar, vilket är en minskning med nästan fyra procent jämfört med samma period förra året. För Stockholms universitet är minskningen 2,98 procent. Antalet behöriga sökande har minskat med sex procent i hela landet, och med 4,42 procent vid Stockholms universitet.

Förskollärarprogrammet har flest antagna vid SU

Förskollärarprogrammet är det program vid SU som har flest antagna (410), följt av Juristprogrammet (380) och Kandidatprogrmmet i företagsekonomi (270). Den fristående kurs som har flest antagna är Företagsekonomi I, kurspaket (457), följd av Praktisk projektledning (385) och Psykologi I (380).

En kille sitter och pratar med en kompis.
Foto: Niklas Björling

Juristprogrammet och kurs i kriminologi populärast

Det mest sökta programmet vid SU är Juristprogrammet, följt av Socionomprogrammet och Psykologprogrammet. Mest populära bland de fristående kurserna är i tur och ordning Kriminologi I, Kommunikation, ledarskap och hälsa, och Psykologi I.

Läs mer om första urvalet på UHR:s hemsida

Har du blivit antagen till en utbildning vid SU?

Grattis! Du vet väl att du måste tacka ja senast 17 december för att behålla din plats? Här kan du läsa mer om vad som gäller:

Tacka ja för att behålla din plats