Stockholms universitet

Bilden av SU – anseendemätning bland medarbetare och studenter

Kommunikationsavdelningen vid universitetet genomför under mars månad en anseendemätning bland medarbetare och studenter vid Stockholms universitet.

Universitetet har deltagit i Sifo Kantar Public Anseendeindex för lärosäten bland allmänheten under flera år. Under 2022 utökades anseendemätningarna till att omfatta presumtiva studenter, beslutsfattare i privat och offentlig sektor och högskoleutbildade/studerande. Nu är det dags att genomföra undersökningen bland universitetets medarbetare och studenter.

Campus Frescati och Stockholm sett från luften.
Foto: Sören Andersson
 

Uppdaterad nulägesbild

Syftet är att få en uppdaterad nulägesbild av hur universitetet uppfattas bland våra olika målgrupper. Anseendemätningarna hjälper oss att förstå hur vi uppfattas av viktiga målgrupper. Därmed ger de oss ett underlag till hur vi kan utveckla arbetet med att kommunicera universitetets forskning och hur vi bättre kan nå potentiella studenter vid studentrekrytering.

 

Webbaserad enkät

Undersökningen kommer att genomföras av Kantar Public/Sifo genom en webbaserad enkät, som tagits fram i nära samarbete med universitetet. Undersökningen tar cirka fem minuter att genomföra och finns både på svenska och engelska. Du kommer att få ett mejl med länk till enkäten i början av mars 2023.

 

Deltagandet är anonymt

Dina svar är viktiga. Ditt deltagande i undersökningen är anonymt och inga svar kommer kunna kopplas till dig personligen. Resultaten från undersökningen presenteras endast på aggregerad nivå. SU är personuppgiftsansvariga och behandlingen av uppgifterna sker i enlighet med GDPR artikel 6.1, uppgifter av allmänt intresse. 

 

Kontakt vid frågor

Avsändaren är Kommunikationsavdelningen vid Stockholms universitet.

Om du har frågor om mätningarna, kontakta Kommunikationsavdelningen: komrad@su.se, alternativt Sifo Kantar Public support: 08-507 420 00.