Stockholms universitet

Bildningsboxen #2 är här

Nu släpps årets upplaga av Bildningsboxen, ett samarbete mellan bildningsmagasinet Anekdot och bokförlaget Norstedts med syftet att sprida folkbildande essäer till en bred allmänhet.

Foto: Norstedts förlag

Vad har döden haft för betydelse för den skrivande människan? Vad kan världens första råvarukris lära oss om den globala ekonomin och kriser idag? Hur gick det till när den tyska matematikern Emmy Noether förändrade den moderna fysiken i grunden men sedan blev i princip bortglömd? Vad har 1800-talets akrobatikkonst att säga om kapitalismens verkningar och människans gränser? Och hur kan bilden av Onkel Tom i Harriett Beecher Stowes klassiker förklara debatten om rasism i dagens USA?

I Bildningsboxen förklarar och fördjupar Sveriges främsta forskare händelser i historien och samtiden. Essäerna behandlar naturvetenskap, samhällsvetenskap, historia, ekonomi och litteratur men är skrivna i ett personligt och lättillgängligt format.

Foto: Norstedts förlag
 

Om Bildningsboxen

Bildningsboxen är bildningsmagasinet Anekdots  samarbete med bokförlaget Norstedts för att sprida folkbildande essäer i tryck till en bred allmänhet. Redaktörer är Magnus Bremmer och Hedvig Härnsten, Stockholms universitet, samt Lars Mollin, Norstedts förlag. Boxen finns att köpa i välsorterade boklådor och i internetbokhandlarna.

Läs mer om årets box och medverkande författare här

Lyssna på Bildningspodden live från bokreleasen på Mötesplats Mariatorget, Stockholms stadsmission