Stockholms universitet logo, länk till startsida

Digital Magisterpromotion lockade många

Cirka 210 personer firade sin masterexamen i fredags. Stockholms universitet vill ännu en gång gratulera till examen. Vi är glada att ni valt att studera hos oss.

Medan försommarsolen sken utanför direktsändes den digitala Magisterpromotionen inifrån Aula Magna i fredags, den 4 juni, då cirka 210 personer med examen på avancerad nivå valde att fira sin examen. Under normala förhållanden hade hörsalen varit full med deltagare och deras gäster, upp till 1200 personer. Denna fredagseftermiddag var hörsalen däremot nästan tom, endast talare, musiker och medverkande tekniker och personal fanns på plats.

I stället för diplomutdelning på scenen var ceremoniernas höjdpunkt när marskalkarna Fanny Johnson och Emilia Nygård presenterade alla nyexaminerade med namn och deras egna inskickade fotografier.

Flera foton på nyexaminerade studenter
Nyexaminerade studenter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. Foto: Privata och Medieproduktion, SU

Tal hölls av prorektor Clas Hättestrand, Stockholms universitets studentkårs ordförande Sofia Holmdahl, Juridiska fakultetens dekan Jessika van der Sluijs, Humanistiska fakultetens vicedekan Barbro Blehr, Samhällsvetenskapliga fakultetens prodekan Jonas Häckner och sektionsdekan vid Naturvetenskapliga fakulteten Martin Jakobsson.

För underhållningen stod Stockholms universitetskör (förinspelat inslag) en brasskvintett från Kungl. Musikhögskolan och en marimba-duo, även den från Kungl. Musikhögskolan. Studentföreningarna och universitetets alumnteam bidrog med glada videohälsningar.

Kvinnor och män sjunger i somriga kläder utanför Aula Magna
Stockholms universitetskör. Foto: Medieproduktion, SU

Stockholms universitet vill ännu en gång gratulera alla till examen! Vi är glada att ni valt att studera hos oss.

Läs mer om högtiden på su.se/magisterpromotion