Stockholms universitet

Donation från Googleanställda till Tarfala forskningsstation

För att stödja verksamheten vid Tarfala forskningsstation startade anställda vid Google i Sverige och USA en insamling. Resultatet blev 101 000 kronor till klimatforskningen.

Storm i Tarfala
Grävande för att hålla snön borta från snöskotrarna i vindar på upp till 38 m/s. Nina Kirchner (vänster) och Annika Granebeck (höger). Foto: Markus Karasti
 

– Jag hörde tala som om Tarfala forskningsstation genom sociala medier. Vetenskap och fakta är oerhört viktiga för att fortsätta arbetet med hållbarhet och fossilfri energi. Jag är tacksam för att det finns personer som är beredda att utföra det tuffa arbetet med att samla in viktiga data. Jag imponerades av det arbete Nina Kirchner och hennes kolleger utför och frågade några kolleger om de ville bidra. Gensvaret var omedelbart – inom två dagar var pengarna insamlade. Vi som donerat har via ett nyhetsbrev kunnat följa arbetet i Tarfala och är väldigt stolta över att ha kunnat bidra, säger Serge Lachapelle som representerar donatorerna.

Nina Kirchner och hennes kolleger har nyligen återvänt från vårsäsongen i Tarfala, där de har genomfört vårvinterns kartläggning av flera glaciärer.

Läs längre artikel på engelska: Donation in support of Tarfala Research Station

Läs även: Nina Kirchner – isforskare i kamp mot klockan