Stockholms universitet logo, länk till startsida

Driftinfo: Problem med universitetskonton

På grund av ett fel under ett underhållsjobb har ett stort antal lösenord till universitetskonton för studenter och anställda blivit återställda. Detta resulterar i att kontot blir låst. Vi beklagar det inträffade.

Till dig som är drabbad:

Eftersom det inte är tekniskt möjligt att återställa tidigare lösenord måste vi be dig att återställa det enligt rutiner nedan.

Du som är student

Återställ ditt universitetskonto på sidan su.se/aktivera med hjälp av Antagning.se, eduID eller Engångskod.

För att skaffa en Engångskod kan du i första hand kontakta din institutions studentexpedition (se su.se/institutioner) och i andra hand besöka Infocenter (medtag giltig legitimation!).

Läs mer om engångskoder

Du som är anställd

Återställ ditt universitetskonto på su.se/aktivera med hjälp av Engångskod eller eduID. För att få en Engångskod kan du kontakta din SUKAT-ansvariga på institutionen eller besöka Infocenter i Studenthuset.

Student med dator i Studenthuset.
Foto: Jens Olof Lasthein