Stockholms universitet logo, länk till startsida

Första digitala ceremonin för masterstudenter

Universitetets allra första digitala magisterpromotion genomfördes i Aula Magna den 6 november.

Marskalkar vid talarstol i Aula Magna

Fredagen den 6 november genomfördes Stockholms universitets allra första digitala magisterpromotion. Cirka 250 personer med examen på avancerad nivå hade valt att delta i högtiden som denna gång var uppdelad på två direktsända ceremonier.

Vid tidigare högtider har Aula Magnas hörsal varit full med deltagare och gäster, upp till 1200 personer. Denna eftermiddag var hörsalen nästan tom, endast talare och medverkande tekniker och personal fanns på plats.

Under ceremonierna hölls tal av rektor Astrid Söderbergh Widding, prorektor Clas Hättestrand, Stockholms universitets studentkårs ordförande Sofia Holmdahl, prodekan Torben Spaak vid Juridiska faulteten, vicedekan Ken Benson vid Humanistiska fakulteten, dekan Astri Muren vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och prodekan Ylva Engström vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Ceremoniernas höjdpunkt var då marskalkarna Fanny Johnson och Emilia Nygård presenterade alla nyexaminerade med namn och fotografier. Nära och kära som tittade på ceremonin kunde interagera genom att skicka s.k. emojis som svepte över skärmen.

Två kvinnor spelar på en marimba

För underhållningen stod Stockholms universitetskör, en brasskvartett från Kungl. Musikhögskolan och en marimba-duo, även den från Kungl. Musikhögskolan.

Stockholms universitet vill ännu en gång gratulera alla till examen! Vi är glada att ni valt att studera hos oss.

Läs mer om magisterpromotionen och se filmen här!