Stockholms universitet logo, länk till startsida

Innehållsrika dagar på Saco Studentmässa

Saco Studentmässa genomfördes online den 1-3 december 2021. Denna gång var det liveevent som skulle ge besökare som går i utbildningstankar efter gymnasiet inspiration.

Stockholms universitet erbjöd totalt 30 välbesökta pass med livewebbinarer och gruppsamtal. I samtalen skulle besökarna ha möjlighet att ställa frågor.

Marie Nordström, gruppledare för den centrala studie- och karriärvägledningen vid Stockholms universitet, säger:
– Vi är viktiga på Saco och vi behövs på mässan. Man önskar sig alltid mer tid att prata med elever, men vi fick svara på många relevanta och genomtänkta frågor under de här dagarna.

PoPorträttbild på Marie Nordström utanför Studenthuset om hösten.
Marie Nordström Foto: Karin Persson

Detta hände i den digitala montern

Till Stockholms universitets monter hittade 2000 mässdeltagare, och SU besvarade cirka 300 chattar. Dessutom klickades det 5800 gånger på de 14 webbinarierna. Av de sistnämnda var Ekonomi – ett ämne, flera möjligheter, Bli lärare och Att plugga på Stockholms universitet populärast.

Det visade sig att många gick direkt till de liveevent som pågick, utan att passera utställningen. SU hade också ett livestream-inslag, Träffa studenter på nya campus Albano, som många tog del av.

Uppdrag för universitetets studentambassadörer

Studentambassadören Divya Thakrar berättar så här om hur det var att jobba i chatten:
– En fråga som ställdes ofta var hur studiemiljön på universitetet ser ut. Jag önskade innan att jag skulle få svara på betydelsefulla och spännande frågor från nyfikna och förväntansfulla besökare och det fick jag. Stämningen i chattrummet var trevlig. Det var härligt att se så många universitetssökande visa intresse för Stockholms universitet.

Porträttbild på studentambassadören Divya Akrar.
Divya Thakrar Foto: Rebecca Taylor

Nästa Saco Studentmässa

Studievägledaren Marie Nordström tror att deras medverkan i mässan kommer att fortsätta att utvecklas framöver.
– Jag tror på en utbredd kombination av chatt, fysiska samtal och livewebbinarier. Det funkade ju bra att ta ett videosamtal med någon man chattat med. Jag tror att vi kommer att finnas både digitalt, fysiskt och via hybrid i framtiden.

Mässan går fortfarande att besöka på sacomassan.se