Stockholms universitet logo, länk till startsida

Inställt: Ta chansen att se Accelerators nya utställning före alla andra

Alla SU-medarbetare och studenter vid Stockholms universitet är inbjudna till konsthallen Accelerators nya utställning Experminentalfältet.

Inställd förhandsvisning 6 november

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendationer skjuter Accelerator på öppnandet av den nya utställningen, vilket innebär att förhandsvisningen den 6:e november ställs in.

Utställningen tar avstamp i Frescatis historia. Experimentalfältet var en verksamhet som etablerades 1816 i syfte att utveckla Sveriges jordbruk, på platsen där Accelerator och Stockholms universitet ligger idag.

Logga med bild över Frescati. Foto: Accelerator

Utställningen tar avstamp i Frescatis historia

Hur kan konsten utforska framtidsscenarier för nya levnadssätt, relationer till andra arter, jorden och människor emellan? I utställningen Experimentalfältet presenteras åtta samtida konstnärskap som experimenterar kring frågor som berör samtidens stora utmaningar. Utställningen tar avstamp i historien för att belysa och skapa samtal utifrån experimenterandet som sker inom samtidskonsten och vetenskapen idag. I utställningens historiska del visas bland annat fotografier, målningar, illustrationer och ritningar från Experimentalfältets 150-åriga historia.

Exklusiv förhandsvisning 6 november

Den 6:e november, dagen före det officiella öppnandet av utställningen, bjuder Accelerator in alla SU-medarbetare och studenter att besöka konsthallen. Accelerator café by Pontus Frithiof är också öppet med fika, mat och dryck på menyn.

Gå runt i utställningen på egen hand under konsthallens öppettider klockan 12-18, eller ta del av en av tre visningar som äger rum under dagen. Begränsat antal platser, först till kvarn. Föranmäl dig till accelerator@su.se eller på plats i konsthallen.

Länk till utställningen på Accelerators hemsida acceleratorsu.art

Tider för visningar 6 november:

• 12.00 visning, på svenska
  • 14.00 visning, på engelska
  • 16.00 visning, på svenska.

Övriga tider att besöka utställningen är 7 november – 14 mars 2021. Konsthallen har öppet tisdag 12-18, onsdag 12-20, torsdag-söndag 12-18.