Stockholms universitet logo, länk till startsida

Låt dig inspireras – få matnyttig information till lunch

Varje onsdag i lunchtid, från den 10 februari till slutet av april, bjuder Studentavdelningen studenter på matnyttiga inspirations- och informationsträffar med efterföljande frågestund.

Under vårterminen kan du till exempel få veta mer om:

• hur du pluggar effektivt
  • hur utlandsstudier och utlandspraktik fungerar genom centrala avtal och stipendier
  • hur du som är lärarstudent får din verksamhetsförlagda utbildningsplacering
  • hur du kan öka din motivation och minska din stress
  • hur du kan påverka din studietid
  • hur du kan starta eget under tiden du pluggar

och mycket annat!

Alla studenter med universitetskonto kan delta

Tanken med dessa halvtimmeslånga föreläsningar är att de ska handla om studentnära ämnen och att det ska vara enkelt att delta. När föreläsningarna i vanliga fall ges i Galleriet vid Infocenter i Studenthuset, är det bara att slå sig ned och lyssna. Nu ges föreläsningarna online, på grund av pandemin, och alla studenter med universitetskonto är välkomna att delta. Oftast behövs ingen föranmälan, med några enstaka undantag.

Hur du hinner läsa all kurslitteratur och hålla koncentrationen uppe

Först ut den här terminen är Studie- och språkverkstaden med sin inspirationsföreläsning "Plugga effektivt – så läser du kurslitteraturen på bästa sätt" onsdagen den 10 februari, klockan 12.15 – 12.45. Den vänder sig till dig som undrar hur du ska hinna med att läsa all kurslitteratur och kanske har svårt att hålla koncentrationen uppe medan du läser.

Vårens Matnyttigt-föreläsningar

Alla föreläsningar ges online på onsdagar klockan 12.15 – 12.45. Du hittar hela vårens program via länken nedan.

su.se/matnyttigt

Välkommen att surfa in och delta samtidigt som du äter din lunch! Smaklig inspirationspåfyllnad!

Ett fotokollage av samtliga föreläsningar.
Foto: Jens Olof Lasthein, Niklas Björling, Viktor Gårdsäter, Michael Barón Victoria Heath/Unsplash