Stockholms universitet logo, länk till startsida

Nätfiskeförsök kopplat till covid-19-vaccination pågår

Många studenter har mottagit ett mejl som talar om registrering för vaccination mot covid-19. Mejlet är nätfiske och användare uppmanas att inte klicka på några länkar i mejl av den här typen.

Nätfiske-illustration

Just nu cirkulerar ett mejl som säger sig bekräfta registrering för vaccination mot covid-19. Mejlrubriken är SU: bekräftelse på vaccinregistrering av covid-19 eller liknande. Mejlet innehåller en länk som mottagaren uppmanas att klicka på för att se om man är med på listan för vaccination.

Mejlet är försök till nätfiske (phishing) och ingenting som sänts ut av Stockholms universitet.

Klicka absolut inte på länken! Har du redan råkat klicka på länken – byt ditt lösenord omedelbart!

Man ska alltid var misstänksam och undvika att klicka på länkar i mejl av de här typen eller från mottagare som man inte känner.

Om du har några frågor om detta, var vänlig kontakta Helpdesk.