Stockholms universitet logo, länk till startsida

Nya professorer vid Stockholms universitet

Rektor har de senaste månaderna anställt och befordrat flera professorer vid Stockholms universitet.

Flygbild Frescati
Foto: Sören Andersson

Rektor har beslutat att anställa Beatrice Crona som professor i hållbar utveckling med inriktning mot hållbara livsmedelssystem och Nicole Pamme som professor i analytisk kemi.

Rektor har befordrat Frantzeska Papadopoulou Skarp till professor i civilrätt med inriktning mot immaterialrätt, Petri Laukka till professor i psykologi, särskilt kognitiv psykologi, Peter Sundkvist till professor i engelska med språkvetenskaplig inriktning, Pål Stenmark till professor i neurokemi och Fredrik Fahlander till professor i arkeologi.

Rektor har utnämnt professor Niklas Bruun till affilierad professor id Juridiska institutionen.

Installationshögtid i Stadshuset

De professorer som anställts eller befordrats bjuds in till installations- och promotionshögtiden i Stockholms stadshus. Mer information finns på www.su.se/doktorspromotion.