Stockholms universitet

Nya professorer vid Stockholms universitet

Senaste månaderna har rektor anställt och befordrat flera nya professorer vid Stockholms universitet.

Södra huset

Rektor har beslutat att anställa Heidi Grönstrand som professor i finska vid Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyska.

Rektor har befordrat Agatha de Boer till professor i fysisk paleooceanografi, Hans Rämö till professor i företagsekonomi vid Företagsekonomiska institutionen och Kåre Vernby till professor i statsvetenskap.

Rektor har beslutat att befordra Henrik Liljegren till professor i allmän språkvetenskap med inriktning mot språkdokumentation och språkbeskrivning, att befordra Beata Megyesi till professor i datorlingvistik, att befordra Gustaf Hugelius till professor i geografiska informationssystem (GIS) och geomatik med tillämpningar inom naturgeografi samt att befordra Martin Jastroch till professor i molekylär däggdjursfysiologi.

Marianne Abramsson har befordrats till professor i kulturgeografi, inriktning samhällsplanering, Maria Andrée har befordrats till professor i didaktik med inriktning mot naturvetenskapliga ämnen, Beyza Björkman Nylén har befordrats till professor i engelska med språkvetenskaplig inriktning, Joseph Siegel har befordrats till professor i engelska med språkvetenskaplig inriktning, Ingemar Haag har befordrats till professor i litteraturvetenskap och Hans Färnlöf har befordrats till professor i franska.

Rektor har beslutat att anställa Johnny Herre som adjungerad professor i allmän förmögenhetsrätt vid Juridiska institutionen.

Rektor har beslutat att utnämna Lars E.O. Svensson till affilierad professor i nationalekonomi inom området penningpolitik vid Institutet för internationell ekonomi.

 


Installationshögtid i Stadshuset

De professorer som anställts eller befordrats bjuds in till installations- och promotionshögtiden i Stockholms stadshus. Mer information finns på www.su.se/doktorspromotion.