Stockholms universitet logo, länk till startsida

Nya webbsidor lanserade

Inom universitetets projekt webb2021 lanserades fliken Utbildning på institutionens webb i december 2020 och den 16 april var det dags för ny startsida och fliken Om institutionen.

Fredagen den 16 april lanserades alltså nästa steg i webb2021. Det är ett ganska annorlunda utseende mot tidigare med stora bilder och med länkar in till de olika informationssidorna. Nyheter och evenemang, eller Kalender som det nu heter, hittar du en liten bit ner på startsidan. Du känner nog igen upplägget från utbildningsfliken och de centrala sidorna på su.se.

Utbildningspuffen från startsidan

Använd gärna den så kallade hamburgermenyn i sidhuvudet för att hoppa mellan olika delar av sajten. Jordgloben tar dig till den engelska sajten som härmed får en rejäl uppdatering jämfört med den tidigare.

Gränssnittet är betydligt bättre anpassat till mobila enheter än tidigare, även om det kommer att bli en del skrollande för att hitta vad du söker. På en större datorskärm kan du kanske sakna översikten du fick i den äldre designen, men förhoppningsvis kommer du snart in i det.

Nu när detta är klart så återstår fliken Forskning*. Mallarna för forskningsprojekt börjar bli klara och Psykologiska institutionen hör till de pilotinstitutioner som redan nu kan testa dessa. Om du alltså är forskare med ett finansierat projekt så är du välkommen att höra av dig om du vill vara med från början. Vi har över 120 forskningsprojekt på institutionen så alla kommer inte kunna vara först.

Fler mallar för forskargrupper och temasidor för forskning med mera är också på gång. Våra profilsidor kommer också att uppdateras utseendemässigt för att matcha övriga sidor. När lansering av allt detta kan ske är ännu inte klart, men det blir tidigast under hösten 2021.

* De tidigare flikarna Publikationer och Samverkan uppgår i flikarna Forskning respektive Om institutionen när hela webb2021 är på plats.