Stockholms universitet logo, länk till startsida

På plats i våra nya lokaler i Albano

Nu har institutionen för socialt arbete flyttat in på universitetsområdet Albano. Vår institution håller till i Hus 2, dit också företagsekonomiska institutionen flyttar.

Studenter (och allmänheten) får tillgång till institutionens lokaler i Hus 2 på plan 3 i samband med terminsstart den 30 augusti. Adressen är Albanovägen 18 och om du står rakt framför universitetsområdet är Hus 2 huset i mitten. Observera att vägskyltarna i området ännu använder namnet Greta Arwidssons väg, vilket enligt uppgift skall ändras senare.

Vägbeskrivning med SL, cykel och bil

Café, restaurang och terasser

På plan 2 i "vårt hus" ligger det så kallade Sociala stråket som förbinder huskropparna 1, 2 och 4. Här kommer det att finnas ett café där du exempelvis kan köpa med en kopp kaffe eller te när du kommer. Mittemot caféet finns den Inre trappan, det vill säga den stora trappa som besökare möts av när de kliver in genom huvudentrén. Detta kommer med stor sannolikhet att bli en naturlig mötespunkt.

Trappan i Hus 2 kommer att bli en naturlig mötesplats.
Den inre trappan blir en naturlig mötesplats i Hus 2.

Bakom trappan ligger entrén till stora Hörsal 300 som rymmer hela 300 personer. På plan fyra finns en restaurang (som även kommer att ha öppet på kvällstid) och i anslutning hittar du fina terrasser att hänga på. I Hus 3 kommer ytterligare ett café öppna i höst och i Hus 4 slår Pressbyrån upp portarna.

Moderna lärandemiljöer

Lärandemiljöerna i Albano har utformats för både traditionell undervisning och modern pedagogik med exempelvis ALC-salar. ALC står för Active Learning Classrooms – det vill säga kreativt grupparbete under stöd av lärare. Dessa salar har runda bord för samarbete, gemensamma skrivytor och bildskärmar finns vid varje bord.

På Albano finns även så kallade case-salar som är runda i formen för att underlätta interaktion. Här kan alla se alla och föreläsaren kan röra sig i hela rummet. Dessa salar passar också för grupparbeten.

I Hus 2 och 4 kommer det att finnas cirka 1 000 stycken studieplatser som studenterna kan nyttja.

Läs också: 1 000 nya studieplatser i Albano hösten 2021

Läs också: Frågor och svar om Albano