Stockholms universitet logo, länk till startsida

Rocio tog hem priset under Global Civis Days

Global Civis Days i Aten i april samlade deltagare från alla partneruniversitet i tävlingen Civis Panathlon. Temat var fysisk aktivitet som ett medel för social integration och inkludering. Rocio Mendoza de Andersson, administrativ chef vid Historiska institutionen, deltog och vann första priset.

Privatfoto / Rocio Mendoza de Andersson
Privatfoto / Rocio Mendoza de Andersson

– När jag läste vad Panathlon handlade om, blev jag direkt inspirerad eftersom att jag har varit engagerad i arbetsmiljöfrågor och lika villkor på de institutioner jag har jobbat. Jag ville höra andras erfarenhet från de olika länder som ingår i Civis samarbetet.

 

Hur var det på plats?

– Vi hade först två dagar för att lära känna varandra, skriva ett projekt och sedan tävla. Deltagarna valdes ut och delades i grupper på måfå.  I det team jag hamnade i var vi en grupp med deltagare som var väldigt olika varandra: olika åldrar, olika bakgrund, olika universitet och olika kulturer. Men något hade vi i gemensamt nämligen engagemanget och en positiv inställning.

 

Skulle du rekommendera andra att delta?

– Jag rekommenderar verkligen mina medarbetare att ansöka och delta i kommande evenemang. Att få uppleva en sådan teamkänsla med de olika deltagarna är unikt. Vi glömmer ibland bort fördelarna med att samarbeta, att man blir starkare av olikheter. Vi vann nämligen första priset, det vill säga vi var bäst av alla de nio grupperna.
Priset är möjligheten för alla i det vinnande teamet att besöka ett annat Civis universitet.

 

Vart vill du åka?

– Antingen till La Sapienza University i Rom eller till Glasgow University. Jag har hört väldigt mycket bra om Glasgow, så det låter lockande att komma och hälsa på. Resan måste göras innan slutet av september, så det gäller att börja planera det snart.

Läs mer om Civis Panathlon

 

Civis (European Civic University Alliance)

Civis (European Civic University Alliance) är ett samarbete mellan tio europeiska universitet: Aix-Marseille Université (Frankrike), National and Kapodistrian University of Athens (Grekland), University of Bukarest (Rumänien), Université libre de Bruxelles (Belgien), Universidad Autónoma de Madrid (Spanien), Sapienza Università di Roma (Italien), Stockholms universitet, Eberhard Karls Universität Tübingen (Tyskland), Paris-Lodron University of Salzburg (Österrike), University of Glasgow (Storbritannen). Alliansen har valts ut av Europeiska kommissionen som ett av de första 17 pilotprojekten inom utlysningen ”europeiska universitet” och för samman nästan 600 000 studenter och anställda.
Civis – ett europeiskt universitetssamarbete – su.se/civis/se 

www.civis.eu