Stockholms universitet logo, länk till startsida

Stockholms universitet rankas högt för anställningsbarhet

Arbetsgivare uppskattar studenter från Stockholms universitet. Undersökningen ”Global University Employability Ranking 2020” placerar Stockholms universitet på plats 66 i världen för studenters anställningsbarhet.

Högst upp på listan över anställningsbarhet för studenter finns California Institute of Technology, följt av Massachusetts Institute of Technology och Harvard University. Stockholms universitet rankas som nummer 66 i världen, vilket innebär tvåa i Sverige efter KTH på plats 58.

Rankningen inkluderar 250 universitet från 43 länder. Den är publicerad hos Times Higher Education och bygger på vilka lärosäten som rekryterare för företag bedömer bäst förbereder studenter för arbetsplatsen.

Hela rankningen ”Global University Employability Ranking 2020” finns här.