Stockholms universitet logo, länk till startsida

Stockholmslag i final i internationell skatterättstävling

För tredje året i rad kvalificerar sig ett lag från Juridicum till finalen i "GTTC Universities Project V", en internationell tävling i skatterätt som anordnas av det renommerade skatteinstitutet IBFD (The International Bureau of Fiscal Documentation) i Amsterdam.

Porträtt på Johan Sör och Aurora Halili,
Vanligen är lagen fyra till antal. Johan Sör och Aurora Halili, juriststudenter vid Stockholms universitet, har dock med sin enastående insats i den första omgången lyckats att kvalificera sig till final trots att de är blott hälften så många i sitt lag.

Johan Sör och Aurora Halili, juriststudenter vid Stockholms universitet, har gått till final i skatterättstävlingen "GTTC Universities Project V". Deras coach är Jérôme Monsenego, professor i finansrätt.

Avgörs i juni

I årets upplaga av tävlingen deltog ursprungligen lag från 25 olika universitet. Två av dessa har valts ut gå vidare till finalen, som kommer att avgöras den 7 juni 2021 efter det att lagen har mötts i ett sista tävlingsmoment framför en jury av auktoriteter på skatteområdet.

SU kommer i finalen att möta studenter från McGill University i Montreal (Kanada) i en plädering. Till skäl av omständigheterna med pandemin kommer den att genomföras digitalt.

Vad är GTTC Universities Project?

IBFD's skatterättstävling består av att varje deltagande universitet utser en grupp studenter som tillsammans skriver en uppsats om en internationell skattefråga. Frågan är samma för alla, men varje lag ska behandla den från sina respektive länders perspektiv.